avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1185 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, In urma unui proces in instanta am primit, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, In urma unui proces in instanta am primit, prin hotarare ...

Buna ziua,
In urma unui proces in instanta am primit, prin hotarare definitiva, 3 terenuri din mostenire pe urma parintilor mei.Unul dintre terenuri as vrea sa-l trec pe numele unuia din copii.Care e cea mai putin costisitoare metoda de a trece terenul pe numele copilului major si ce presupune acasta in concret?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: amalia79 , utilizator 12:46, 14 Martie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteți să donați terenul, dar mai întâi trebuie să mergeți la un notar public să vedeți ce taxe trebuie plătite. Acestea se calculează în funcție de valoarea terenului din grila notarială.
Multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatia unui teren de la parinte la copil ,care ar costul aprox ? liana1963 liana1963 As dori sa stiu care ar putea fi taxele si alte costuri in mare daca mama ar decide sa imi doneze un teren intravilan ? Se calculeaza la o valoare minima a ... (vezi toată discuția)
Bună ziua,părinții mei doresc sa treacă un apartament pe ... Janina13 Janina13 Bună ziua,părinții mei doresc sa treacă un apartament pe numele nepoților care sunt minori.Exista aceasta posibilitate? Care este cea mai ieftina metoda ... (vezi toată discuția)
Costuri vanzare apartament in familie user1002 user1002 Buna ziua, Ma intereseaza urmatorul scenariu. Parintii mei vor sa treaca apartamentul lor pe numele meu printr-un act de vanzare cumparare. Am dori sa ... (vezi toată discuția)