avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plată factură bloc proprietar cu alt domiciliu
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plată factură bloc proprietar cu alt domiciliu

Bună ziua. Vă rog să îmi răspundeți ... Am locuit 31 ani în loc. Turda și în prezent de 6 ani locuiesc în loc. Câmpia Turzii. La vechea adresă plătesc lună de lună: pierderile de apă din bloc, apa meteorică, femeia de serviciu, administratorul care calculează factura și orice reparație gen iluminat pe scară și interfonul blocului, deși eu nu locuiesc acolo.. Mă puteți ajuta cu un articol legal pentru a nu mai plăti acest consum lunar? În decurs de 10 luni suma este aproximativ 500 lei și mi se pare absurd să plătesc de 6 ani facturi, doar că am apartamentul în acel bloc. Vă mulțumesc anticipat. La revedere.
Cel mai recent răspuns: I0nutz83 , utilizator 11:50, 18 Martie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Chiar dacă nu mai există în evidență nici un locatar la apartament, unele cheltuieli se plătesc, deoarece țin de administrarea și conservarea blocului, fapt ce vă profită și dvs, în calitate de proprietar.
Toate cheltuielile enumerate sunt cheltuieli care se repartizeaza pe cota parte indiviza si nu pe numar de persoane.Cheltuielile pe numar de persoane sunt foarte putine( ridicarea gunoiului menajer, lumina pe scara, iar interfonul se plateste, de regula, pe nr. de apartamente).
Pentru a nu plati cheltuielile pe persoana faceti cerere sa aveti 0 persoane trecute la intretinere.
Pentru restul, care se impart pe CPI, trebuie sa platiti, indiferent ca locuiti acolo sau nu.
Daca sunt prea mari, aveti optiunea de a vinde sau inchiria.

I0nutz83 a scris:

Pentru a nu plati cheltuielile pe persoana faceti cerere sa aveti 0 persoane trecute la intretinere.
Pentru restul, care se impart pe CPI, trebuie sa platiti, indiferent ca locuiti acolo sau nu.
Daca considerati ca sunt prea mari cheltuielile, aveti optiunea de a vinde sau inchiria.

I0nutz83 a scris:

Pentru a nu plati cheltuielile pe persoana faceti cerere sa aveti zero persoane trecute la intretinere.
Daca sunt prea mari, aveti optiunea de a vinde sau inchiria.

Alte discuții în legătură

Cheltuieli intretinere garsoniera nelocuita ionela18 ionela18 Am o garsonierara in care nu sta nimeni de un an de zile. Pana luna trecuta am platit doar administratorul, apa meteorica si femeia de servici . De luna ... (vezi toată discuția)
Plata asociatie simonasimona simonasimona de doi ani nu mai locuim la garsoniera, am facut cerere sa ne scoata de la plata asociatiei dar noi platim in continuare cheltuieli administrativesi apa ... (vezi toată discuția)
Probleme cu asociatia de proprietari tutuianugheorge tutuianugheorge Blocul in care locuiesc, este cu 4 nivele, 5 scari, a-si dori sa stiu cum hotaraste Adunarea Genereala a Proprietarilor o problema pentru fiecare scara in ... (vezi toată discuția)