avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... reabilitare termica
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

reabilitare termica

Buna ziua,
As avea nevoie de un sfat in legatura cu reabilitarea termica a blocului in care locuiesc.
Ne-am cumparat de curand un apartament la etajul 4 intr-un bloc vechi, din 79-80, cred. Cum era probabil de asteptat, ne ploua in casa, iar temperatura nu depaseste 17 grade (avem un copil de 3 luni care sufera de frig). Singura solutie ar fi sa avem si noi acoperis pe bloc si izolatie, ca toata lumea. Din pacate, vecinii nostri de la etajele inferioare, care nu au aceste probleme, nu sunt de acord sa angajam o firma care sa faca rebilitarea termica a blocului in schimbul uscatoriei. Spun ca ei nu vor izolatie, iar acopericul nu e problema lor.
Spuneti-ne, va rugam, daca acordul lor este absolut necesar, sau ce putem face in aceasta situatie?
Mentionez ca aprox. jumatate din locatari ar fi de acord. Ce ne facem cu cealalta jumatate?
Va multumim si asteptam raspunsul dvs dardaind de frig.
Fam. Natea
Timisoara
Cel mai recent răspuns: ninha , utilizator 23:54, 4 Ianuarie 2010
Dv. cand vorbiti de reabilitare termica va referiti numai la acoperis sau la tot ce presupune adevarata reabilitare termica?
Ce inseamna ca ati vrea sa lucrati cu o firma in schimbul uscatoriei? Vreti sa vindeti uscatoria?
............................
Acoperisul este problema tuturor proprietarilor si sunt obligati sa participe cu bani la reparatia acestuia, conform legii 230/2007 care guverneaza activitatea si administrarea asociatiilor de proprietari.
Art. 16. - (1) Proprietarii sunt obligati sa ia masuri pentru consolidarea sau modernizarea cladirii, pentru reabilitarea termica si eficienta energetica, potrivit prevederilor legale. Indiferent de natura interventiilor, se va avea in vedere mentinerea aspectului armonios si unitar al intregii cladiri.


Lucrarea se face contra-cost si nu prin vanzarea uscatoriei, daca asta ati vrut sa spuneti.
Ultima modificare: Luni, 4 Ianuarie 2010
elga50, moderator
Va multumesc pentru raspuns.
In ceea ce priveste intrebarile dvs:
1. in bloc exista apartamente la etaje inferioare care chiar au nevoie de izolatie, iar noi cei de la etajul 4 avem nevoie de acoperis, deci ar fi bine sa le facem pe amandoua. din pacate cei care au nevoie de izolatie nu vor acoperis in ruptul capului. pentru ca nu-i intereseaza problema!
2. noi nu tinem neaparat sa se vanda uscatoria, dar exista oferte de la firme care vor sa faca izolatia si acoperisul, in schimbul uscatoriei si al posibilitatii de a mansarda blocul in beneficiul lor. Este legal? Iar daca da, este nevoie de semnaturile tuturor proprietarilor sau doar ale majoritatii?
Exista alte solutii?
Va multumim!
Solutia sugerata de dv este cea mai complicata atat pentru rezolvarea problemelor de hidroizolatie prezente cat si in ce priveste neajunsurile pe viitor.
Asa cum a sugerat si @elga50 despartiti clar problemele si rezolvati-le pe rand.
Faceti sesizare scrisa la asociatie, discutati in adunarea generala din primul trimestru al anului 2010 si hotarati hidroizolarea terasei. Conducerea asociatiei este obligata sa realizeze hidroizolatia si sa repartizeze costurile conform legii.
Problemele cu uscatoria, vanzarea acesteia, mansardare au fost discutate pe acest forum. Nu sunt imposibil de realizat, dar avand in vedere ca necesita acordul tuturor proprietarilor, acte la notariat cu fiecare proprietar, realizarea de studii si lucrari de expertizare tehnica si modificari cadastrale in acte, etc , acestea devin aproape imposibil de realizat.
Oricum rezolvati-le pe rand si puteti rezolva macar hidroizolatia terasei.
in cazul in care asociatia prin comitet si/sau presedinte nu vor sa ia masuri cu privire la remedierea celor descrise de dvs. , veti avea in vedere art 56 legea 230/2007
adica puteti lua orice masura doriti respectand si legile in vigoare ( avize , acte , autorizatii , etc. )
recupererea eventualelor debite ( avand bineinteles facturi , chitante ) se poate face pe cale amiabila sau potivit si legislatiei in vigoare la data la care veti solicita
Ultima modificare: Luni, 4 Ianuarie 2010
ctynn, utilizator
Multumesc.
La multi ani!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitarea termica a acoperisului catalinmos catalinmos Buna ziua, Locuiesc in Brasov, intr-un bloc cu 4 etaje si 2 scari, un total de 35 de apartamente si din nefericire, locuiesc la etajul 4. S-a inceput ... (vezi toată discuția)
Terasa bloc eu.ro eu.ro ce trebuie sa plateasca un locatar de bloc de la et 4 din 10,obligat doar ; 1 hidroizolatie 2 hidro-termoizolatie? (vezi toată discuția)
Mansardare bloc nita21 nita21 Sunt posesorul a 2 apartamente la etajul 4 a unui bloc si doresc sa fac o mansarda cu extinderea de apartamente.De la primarie mi s-a spus ca am nevoie de ... (vezi toată discuția)