avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Vanzare lucrari / artwork-uri digitale pentru ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Vanzare lucrari / artwork-uri digitale pentru cryptomonede

Buna ziua!

Daca eu sunt un artist digital si imi pun lucrarile pe site-urile de tip NFT pentru a fi scoase la licitatie pe cryptomonede sau vandute tot pe cryptomonede si cineva imi cumpara lucrarea, urmand ca eu sa imi transfer cryptomonedele in euro ca mai apoi sa ii retrag in contul de PayPal, ce taxe si impozite trebuie sa platesc si unde s-ar incadra toata aceasta actiune?

Mentionez ca nu am un PFA, sunt doar o persoana fizica care isi listeaza lucrarile pe un site pentru a fi vandute. Nu pot sa imi dau seama unde s-ar incadra, la vanzare de bunuri sau servicii ? La impozitele de vanzare / cumparare cryptomonede?

V-as ruga sa analizati aceasta situatie

Pe scurt : Lucrarea mea este pe un site de vanzari de arta digitala -> cineva o cumpara folosind bitcoin -> eu transfer bitcoin-ul in euro -> retrag banii in PayPal.


Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Constantin Vera , Contabil 18:47, 15 Martie 2021
Buna ziua,

Realizati venituri din alte surse, prin vanzarea produselor electronice, dar si tranzactii crypto, din datele expuse.

Trebuie sa depuneti declaratia unica pe cele 2 categorii de venituri.

Ptr tranzactii crypto se depune decl unica doar ptr castig din moneda virtuala si doar daca tranziteaza un cont bancar in valuta/ lei.

Se datoreaza impozit, cass doar ptr venituri mai mari de 12 salarii minime.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Castig intre 0.5 si 1% profit pe zi din tranzactionarea cryptomonedelor. adyx5 adyx5 Castig intre 0.5 si 1% profit pe zi din tranzactionarea cryptomonedelor. Sunt obligat sa declar acest castig daca nu transform / schimb in ron ?? Se plateste ... (vezi toată discuția)
Evaziune fiscala pe motive ciudate!!! cipri2014 cipri2014 s-a dispus urmarirea penala ... retinandu-se in sarcina acestuia ca in perioada x-y a obtinut din efectuarea unor tranzactii cu cetateni chinezi venituri in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, o intrebare legata de contabilitate/fiscalitate marauder marauder Buna ziua, o intrebare legata de contabilitate/fiscalitate...sau poate juridica?! Problema se refera la tranzactiile cu monede virtuale. Persoana A cumpara ... (vezi toată discuția)