avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Devierea circulației tirurilor
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Devierea circulației tirurilor

Bună ziua,
As dori sa știu cui ar trebui sa ma adresez pentru devierea traficului camioanelor(tirurilor) deoarece locuiesc la o strada principala, într-o comuna,iar în zona sunt foarte multe beciuri, în fiecare casa din zona se simte ca și cum ar fi cutremur când trece câte un tir, chiar astăzi a trecut un tir și a luat după el toate firele de pe stâlp și a rupt și stâlpul, menționez ca localitatea are variante ocolitoare, am luat legătura cu domnul primar iar răspunsul dansului a fost :" te-am pus eu sa îți faci casa pe beciuri?"
Întrebarea mea este :ce as putea face, cu cine ar trebui sa discut și ce documente mi-ar trebui?
Va mulțumesc anticipat!
Trebuie sa verificati in ce categorie se incadreaza drumul respectiv si care este limita de tonaj admisa (OG nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, cu modificari si completari - OUG nr. 16/2020). Verificati daca se afla sau nu in administrarea Primariei. Formulati mai intai o cerere catre administrator, insotita de documente justificative. Daca nu rezolvati pe cale amiabila, trebuie sa ii chemati in judecata.
Mulțumesc mult, din câte am înțeles administratorul drumului ar fi CNADNR, eu sunt din județul Vaslui, am fost la sediul lor din orașul Bârlad și mi s-a spus ca trebuie sa fac o cerere la primărie, o cerere la politie în comuna, o cerere la politia din Vaslui și o cerere la CNADNR la Iași, practic o multitudine de cereri, nici nu știu ce sa fac.
Va mulțumesc pentru ajutor!
O zi frumoasa!
Este foarte bine ca v-ati interesat. Da, trebuie sa formulati aceste cereri, insa trebuie documentate in sensul pe care vi l-am precizat. Altfel, nu va vor lua in seama. CNADR trebuie sa faca reabilitarea drumului, sa puna indicatori, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare daune materiale de la compania nationala de autostrazi si drumuri nationale din românia (cnadnr) Sophya Sophya Buna. Mai ieri am condus pe un drum plin de gropi si intamplarea a facut ca intr-o curba pe langa mine a trecut un TIR iar eu am intrat intr-o groaapa ce ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va solicit un punct de vedere in legatura cu un drun ... vmihacea vmihacea Buna ziua, Va solicit un punct de vedere in legatura cu un Drun acces,care are cadastru propriu ,(latime de 3 m si o lungime de 40 m) si este utilizat de ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! locuiesc într-o comună la drumul european e85, ... crmndan crmndan Bună ziua! Locuiesc într-o comună la drumul european E85, spre Suceava. Traficul pe acest drum a devenit un adevărat calvar de când cu conflictul din ... (vezi toată discuția)