Buna ziua,
Va solicit un punct de vedere in legatura cu un Drun acces,care are cadastru propriu ,(latime de 3 m si o lungime de 40 m) si este utilizat de proprietarii acestuia pentru trafic greu (camioane cu tonaj de peste 16T) Acest drum are o amenajare necorespunzatoare (un strat de piertis )apele de pe acest drum se scurg pe terenul meu,stilpii de gard sint rupti si impinsi de rotile camioanelor dar Primaria si Politia locala care ar avea datoria sa se implice pentru stabilitrea regulilor de utilizarea comunitara(amenajare,dimensiuni imi rid in nas spunindu-mi ca este administratul drumului care isi face regurile iar acesta da vina pe camioanele si pe trafic
Cum pot rezolva aceasta situatie?
Consultati legislatia privitoare la drumurile publice (OG nr. 43/1997 cu modificari si completari - OG 16/2020). Pentru drumuri locale pietruite (nu acoperite cu pietris), limitele de tonaj admise sunt de 7,5 t pe osia simpla, 12 t pe osia dubla si 16,5 t pe osia tripla. Asadar, verificati in ce categorie se afla drumul in cauza, care este limita maxima de tonaj, care este administratorul drumului si daca Primaria are atributii cu privire la intretinerea acestuia. La intrare, trebuia montat un indicator care sa arate limita de tonaj, pentru informarea conducatorilor auto. Depasirea acesteia este contraventie. Puteti sa le cereti despagubiri importante pentru daune si obligarea la luarea masurilor sus mentionate.