Sotul a decedat.Avem un minor impreuna.Pe contractul de casa suntem trecuti amandoi, casa este cumparata dupa casatorie.Ce cota imi revine mie si ce cota ii revine minorului?Parinti sau fratii sotului pot cere parte in conditiile in care sotul nu a lasat testament?
pe sotul dvs il mosteniti doar dvs si copilul dvs.
jumatate din casa e a dvs, jumatate intra in masa succesorala si se imparte intre dvs si copil, dvs mosteniti 1/4 si copilul,, 3/4.
Intrucat apartamentul este bun comun fiind dobandit in timpul casatoriei, in masa succesorala intra jumatate din apartament, cealalta jumatate este proprietatea dvs.
Din aceasta jumatate, in calitate de sotie supravietuitoare mosteniti o cota de ¼ iar copilul mosteneste o cota de ¾.
Parintii si fratii sotului nu au drept de mostenire.
Casa parintilor
Ghinda02
Daca apartamentul in care locuiesc este al parintilor mei, luat dupa Revolutie, pe numele amandorura voi mostenii vreun procentaj dupa moartea unuia din ... (vezi toată discuția)
Sot mostenitor
tmariuscop
Am o matusa careia i-a murit sotul. Trebuie facuta masa succesorala? La masa succesorala, daca trebuie facuta, cine poate veni daca aceasta si nici sotul nu au ... (vezi toată discuția)