avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legea 232 din 2020
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legea 232 din 2020

Bună ziua.
Unde aș putea afla ce s-a întâmplat cu bunicul meu care a participat la cel de-al doilea razboi mondial unde a dispărut.
Vreau să aflu dacă a fost luat prizonier de armata rusă, a fost in lagăr de concentrare... etc.
De la Arhivele Militare Pitesti am obtinut o foaie matricola dar nu se specifica ce s-a întâmplat cu el.
O eventuală adeverință ar fi de folos mamei mele pentru a obține o indemnizație in baza legii 232 /2020.
De ce acte are nevoie și de unde se pot obține?
Multumesc frumos pentru eventuale raspunsuri.
Ultima modificare: Marți, 16 Martie 2021
Bukos, utilizator
Cel mai recent răspuns: Bmbmb12345 , utilizator 09:18, 15 Februarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poti intra pe pagina oficiala a Ambasadei Romane in Rusia.(moscova.mae.ro)
Aici eu am gasit LISTA NOMINALĂ INTEGRALĂ cu datele de identificare a 20.718 prizonieri de război (militari) și “internaţi” (deportaţi civili) români, decedaţi în perioada 1941-1956 în lagărele, spitalele şi obiectivele speciale NKVD-MVD, respectiv batalioanele de muncă sovietice care au existat pe teritoriul actual al Federaţiei Ruse.

Mulțumesc frumos Romeo 84
Ultima modificare: Marți, 15 Februarie 2022
Bmbmb12345, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. tatăl mamei mele a dispărut în timpul celui de-al ... Bukos Bukos Bună ziua. Tatăl mamei mele a dispărut în timpul celui de-al doilea razboi mondial, luptând pe front. Nu reușesc să obțin despre el nimic:dacă a ... (vezi toată discuția)
Daune morale victima frontieristilor victima frontieristilor buna ziua va rog daca ma puteti lamuri in legatura cu daune morale de care benaficiaza deportatii din baragan nu sint invidios este adevarat ca au trecut ... (vezi toată discuția)
Drepturile veteranilor de razboi si a urmasilor acestora tandarica tandarica Buna seara! Am nevoie de o informatie. Bunicul a fost veteran de razboi, a decedat in anul 1997. Nu a solicitat la primarie sa i se dea cei 500mp conform ... (vezi toată discuția)