avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Noul stimulent de reinsertie ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Noul stimulent de reinsertie

Buna ziua,

Daca acum sunt in concediu de crestere copil, mai am 3 luni pana sa implineasca copilul 2 ani si maine ma angajez vi primi stimulentul de reinsertie de 650 de lei.
Dar daca in aprilie intra in vigoare proiectl de lege care spune ca se acorda 1500 de lei daca se reintorc mai repede de 6 luni, respectiv 650 dupa, atunci stimulentul pe care il voi primi va inceta cu luna aprilie? sau voi ramane in continuare pe el, pana face opilul 3 ani?
Din ce am citit, noie stimulente se vor acorda doar pana la 2 ani, deci pentru cele care ies din CCC va asa s-a nimerit, nu vor mai primi nimic, ceea ce nu e corect.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:33, 17 Martie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1.
Daca acum sunt in concediu de crestere copil, mai am 3 luni pana sa implineasca copilul 2 ani si maine ma angajez vi primi stimulentul de reinsertie de 650 de lei.


Raspunsul este da.

2. Legea civilă este aplicabilă cât timp este în vigoare. Aceasta nu are putere retroactivă.
Dispoziţiile legii noi se aplică tuturor actelor şi faptelor încheiate sau, după caz, produse ori săvârşite după intrarea sa în vigoare, precum şi situaţiilor juridice născute după intrarea sa în vigoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! am o altă nelămurire în ceea ce privește stimulentul ... corina1205 corina1205 Bună ziua! Am o altă nelămurire în ceea ce privește stimulentul de inserție... Soțul meu, a beneficiat timp de 1 an si 11 luni, de stimulentul de ... (vezi toată discuția)
Modificarea legii privind acordarea stimulentului de inserție corina1205 corina1205 Bună ziua! Noua lege privind acordarea stimulentului de inserție, in valoare de 1500 Ron/ 650 Ron după caz, se aplică și celor care deja beneficiază de ... (vezi toată discuția)
Stimulent de 1500 sau de 650 de lei? delia bratu delia bratu Bună ziua, În urma revenirii în câmpul muncii din concediu creștere copil, am dreptul, conform noilor legi, de un stimulent de 1500 de lei dat fiind ... (vezi toată discuția)