avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... stimulent de 1500 sau de 650 de lei?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

stimulent de 1500 sau de 650 de lei?

Bună ziua,
În urma revenirii în câmpul muncii din concediu creștere copil, am dreptul, conform noilor legi, de un stimulent de 1500 de lei dat fiind faptul că m-am întors înainte să împlinească cel mic 6 luni. Problema care a intervenit este dată de lunile în care mai eram în indemnizație cu primul copil, care la data începerii serviciului avea 1 an și 8 luni. Personalul care mi-a primit dosarul de stimulent m-au informat că, date fiind acele luni până primul copil împlinește 2 ani, să depun dosar de stimulent pentru primul (până la vârsta împlinirii de doi ani a acestuia), apoi continui cu depunerea dosarului de stimulent pentru al doilea (care la data reînceperii serviciului avea 5 luni și mergeam cu stimulentul de 1500 până la vârsta de doi ani a acestuia). Am urmat indicațiile lor și acum ei susțin faptul că merg cu stimulent pentru primul copil (de 650 lei lunar) până la vârsta împlinirii a acestuia de 3 ani, adică încă un an. Cu alte cuvinte: eu lucrez, acasă am doi copii și beneficiez de un stimulent de 650 de lei lunar în loc de 1500 de lei, cum îmi prevede legea.
Mai mult, aceste noi reglementări legale au fost date tocmai pentru motivarea persoanelor îndreptățite de a-și relua activitatea în câmpul muncii. Acest plus de stimulent e un adevărat ajutor pentru că sunt ore în fiecare zi în care plătești pe cineva să vină să stea cu copiii.
Doresc o opinie juridică în această chestiune și procedurile legale în soluționarea ei. Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:43, 28 Septembrie 2021
Pentru primul copil se intelege ca veti primi 650 lei , dar pentru al doilea ce v-au spus?
mi-au spus ca primesc doar pe primul 650 si atat. Apoi, la anul, cand primul face 3 ani continui cu al doilea, dar tot in cuntum de 650....
Poate doar o actiune in instanta , ar putea elucida situatia dvs.
imi puteti spune care e procedura de urmat? Depun plngere undeva, fac sesizari inainte de a contacta un avocat? Aveti idee de cum sa contactez un avocat in acest domeniu?
1. Depuneti o sesizare ANPIS.

2. In forum nu se fac recomandari.

Puteti alege dvs un avocat din lista consultantilor inscrisi pe Forum
www.avocatnet.ro/Avocat-din-...

sau alegeti din tabloul avocatilor din Romania aflat pe site-ul Uniunii Naționale a Barourilor din România
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent Nucolas Nucolas Daca vreau sa iau stimulentul de insertie trebuie sa merg la munca numai 60 de zile sau un an cat beneficiez de stimulent?? (vezi toată discuția)
Noul stimulent de reinsertie suciu_diana suciu_diana Buna ziua, Daca acum sunt in concediu de crestere copil, mai am 3 luni pana sa implineasca copilul 2 ani si maine ma angajez vi primi stimulentul de ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am o altă nelămurire în ceea ce privește stimulentul ... corina1205 corina1205 Bună ziua! Am o altă nelămurire în ceea ce privește stimulentul de inserție... Soțul meu, a beneficiat timp de 1 an si 11 luni, de stimulentul de ... (vezi toată discuția)