avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Bună ziua, săptămâna viitoare trebuie sa plec în ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Bună ziua, săptămâna viitoare trebuie sa plec în Germania ...

Bună ziua, săptămâna viitoare trebuie sa plec în Germania și încă am buletinul valabil, trebuie sa ma întorc după 3 - 4 luni în tara, doar ca buletinul îmi va expira când voi fi acolo. Este vreo problema? Vreau sa mențin ca voi merge cu avionul
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 19:36, 31 Martie 2021
Persoanele care se află în străinătate şi cărora le expiră cărţile de identitate, pot solicita reînnoirea fie personal la întoarcerea în ţară, fie prin procură specială, împuternicind o persoană din Romania în acest scop.
[ link extern ]
Ar mai fi o variantă.
Puteți merge să depuneți actele pentru reînnoire înainte de a pleca, pentru că actuala CI e în termen de valabilitate o s-o puteți păstra - spuneți asta la ghișeu. Și tot înainte de a pleca să faceți cuiva o procură specială ca să v-o ridice. După aceea v-o poate trimite prin curier unde sunteți.
Problema ar putea fi că nu prea se primesc cereri pentru noi CI fără programare, dar poate aveți noroc dacă alegeți să faceți asta.

Altfel, dacă vă întoarceți cu mașina nu ați avea probleme, însă în avion nu vă lasă să urcați cu CI expirată.
Nu uitati ca odata ajunsa la destinatie sa trimiteti cartea de identitate acasa intrucat aceasta trebuie predata la ridicarea celei noi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buletin expirat si nu pot sa merg acasa pana in august. popescu_daniel popescu_daniel buna...am si eu o intrebare...mai multe :) dar incep asa...sunt in Italia si luna asta imi expira cartea de identitate romana..pana in august nu pot merge ... (vezi toată discuția)
Buletin expirat strainatate dumutaadrian dumutaadrian Buna ziua,o mica problema am.Mama mea este in Italia, si i-a expirat buletinu,ar putea veni in tara sa isi reinnoiasca buletinu ,dar sa nu fie ceva probleme la ... (vezi toată discuția)
Buletin expirat, calatorie cu avionul annes1980 annes1980 buna,locuiesc in anglia si as vrea sa stiu si eu daca pot pleca in romania cu avionul daca am buletinul expirat. trebuie sa ajung urgent in tara si nu mai am ... (vezi toată discuția)