Buna ziua.Am o proprietate la curte in oras si am scandal frecvent cu o vecina care e deranjata de orice miros:daca vopsesc ceva o deranjeaza ca sunt gaze,daca fac gratar nu suporta fumul ca ea e vegetariana.Ma ameninta ca face reclamatie la mediu si citez ,,ma pune ea la punct,,.Am incercat sa vorbesc cu ea,dar nu se ajunge la nici un acord,practic ea vrea sa nu mai simta niciodata nici un miros din curtea mea,ca o deranjeaza.Cu ceilati vecini n-am absolut nici o problema de ,,deranj,,(nici un vecin nu o agreeaza).Intrebare:Ce rau poate sa-mi faca si legal ce organ de control poate sa ma verifice,sa intre in curte,amendeze etc.
Va multumesc!
Vecina nu are ce sa va faca. Legislatia referitoare la organizarea gratarelor prevede dispozitii valabile pentru domeniul public, nu si pentru proprietatea privata. La fel si OG nr. 95/2005 si respectiv Legea nr. 123/2020, care fac referire la disconfortul olfactiv major, cel cu impact asupra starii de sanatate a populatiei, nicidecum la folosirea vopselelor pentru uz propriu. Cu toate acestea, ar fi bine sa nu exagerati.
Gratar
tescan elena
Buna ziua,
locuiesc intr-un cartier rezidential la parterul unui bloc. Am cumparat apartamentul impreuna cu o gradina de cca 80 de metrii patrati cu latime de ... (vezi toată discuția)