avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Curatelă pentru fiul autist ajuns la majorat. Bună ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Curatelă pentru fiul autist ajuns la majorat. Bună ziua!Vă ...

Curatelă pentru fiul autist ajuns la majorat.

Bună ziua!Vă rog respectuos, să mă ajutați cu un raspuns pentru următoarea situație:Copil diagnosticat cu handicap grav (autism) cu însoțitor (mama) ,de la vârsta de 2 ani.În februarie 2021,băiatul a împlinit 18 ani iar de la primărie i s-a cerut mamei să facă o cerere la judecătorie de instituire a curatelei pentru fiu.Întrebări:
1.Este vorba de curatelă sau de tutelă?
2.Care sunt actele necesare și motivul juridic?
3.Ce se întâmplă dacă nu se instituie curatela?
4.Copilul are retard mintal și nu mănăncă singur.Ce presupune acest proces și dacă e nevoie de avocat?

Alte discuții în legătură

Tutelă sau curatelă pentru copil major cu autism bună ziua!vecina ... Adevar2 Adevar2 Tutelă sau curatelă pentru copil major cu autism Bună ziua!Vecina mea are un copil cu autism de la 2 ani,ea fiind însoțitorul lui. Băiatul a împlinit ... (vezi toată discuția)
Curatela pentru persoana adulta cu handicap scafandru scafandru buna ziua doresc sa stiu ce trebuie sa fac si cui sa ma adresez deoarece doresc sa devin curator pentru baiatul meu care are peste 18 ani si este persoana cu ... (vezi toată discuția)
Curatela ramonamatyas ramonamatyas Buna ziua As dori sa stiu care este procedura de instituire a curatelei pentru un minor cu handicap grav mintal si a carui mama este diagnosticata cu ... (vezi toată discuția)