avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara!Am și eu o nelămurire.Am un vecin care ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara!Am și eu o nelămurire.Am un vecin care spune că ...

Bună seara!Am și eu o nelămurire.Am un vecin care spune că a cumpărat o bucată din gradina pe care eu o moștenesc acum.El spune că ar fi cumpărat de la un cumnat (el nu ar fi avut drept)dar cu un contract încheiat de mâna , pentru că legal nu se putea. El continuă să construiască pe acel teren dar eu nu vreau să îl mai las.Cum aș putea proceda ca să nu mai construiască pe terenul meu?
Cel mai recent răspuns: Ely26 , utilizator 08:37, 26 Martie 2021
Dreptul de proprietate asupra terenurilor se transmite numai printr-un inscris incheiat in forma autentica, Pentru a dobandi proprietatea pe baza unei chitante de mana, cumparatorul va trebui sa formuleze o cerere de chemare in judecata si sa invoce uzucapiunea, fapt care impune indeplinirea unor conditii restrictive. Daca nu a fost pronuntata o hotarare judecatoreasca definitivan acest sens, vecinul Dvs. nu este proprietar si nu poate construi. Puteti sa solicitati anularea autorizatiei de construire pentru lipsa dreptului de proprietate asupra terenului asupra caruia aveti drept de proprietate. Trebuie sa imprejmuiti terenul in functie de limitele de proprietate din acte.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
deocamdata terminati de dezbatut succesiunea ca sa fiti proprietar
Am făcut succesiunea.
Actele de mana nu sunt acte de proprietate, prin urmare nu avea cum sa obtina autorizatie de construire fara dovada terenului. Are panou al investitiei la limita de proprietate? Eu cred ca este un santier ilegal. Reclamati situatia la Politia locala / Primarie / ISC.
Masurati cu un topometrist sa stiti exact limitele proprierietatii. Aduceti un buldoexcavator si radeti tot ce a construit pe terenul dvoastra. In paralel ingraditi terenul.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Martie 2021
DlGoe, utilizator

Alte discuții în legătură

La masuratorile facute de topometrist la cadastrul gratuit care ... morariu1957 morariu1957 La masuratorile facute de topometrist la cadastrul gratuit care se desfasoara la mine pe strada nu au fost luata in masuratoare fisia de 60 cm in spatele casei ... (vezi toată discuția)
Este tulburare de posesie ? sila sila am in titlul de proprietate trecuta o suprafata pe care am construit o casa. Am construit gardul pe linia demarcata de primarie cu plugul din 1994. Acum ... (vezi toată discuția)
Reclamatie pentru constructie fara autorizatie si fara act de proprietate nicupascu nicupascu Buna ziua, am un teren si in vecinatatea mea cineva, x ? intentioneaza sa construiasca un imobil, dupa ce a facut gardul persoana x, vecinii m-au informat ca ... (vezi toată discuția)