Scuzați-mă
Am confundat cu:
Conducerea sub influenta băuturilor alcoolice constituie contraventie atunci cand conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai, are o îmbibație alcoolică mai mica sau egala de 0,80 g/l alcool pur în sânge. Ȋn acest caz fapta se sancţionează cu amenda și suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioada de 90 de zile.
Termenul de suspendare ma refeream
Dar eu sunt incadrat ca si cum as fi avut 3 sticle de vodka la bord!!!
Intrebare:
Cum se procedeaza daca eu am consumat duminica/ luni dimineata eu fiind oprit miercuri depistat cu thc pozitiv!!!
De ce nu este ca la alcoolemie
A 2 a zi daca nu ai baut esti ok dar la thc si a3 a zi esti beat?
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:
Dar nu am termen de suspendare ca la alcoolemie
Deci numai se incadreaza tot acolo!
Ce anume vreti sa spuneti?
@alexandru13cozzmin:
Dacă în cazul consumului de alcool, legiuitorul a stabilit o limită a îmbibației alcoolice de 0,80 g/l alcool pur în sânge dincolo de care fapta constituie infracțiune, așa încât la stabilirea gravității în concret a faptei și, deci, la individualizarea judiciară a pedepsei este avut în vedere și un criteriu obiectiv, respectiv valoarea mai mică sau mai mare a alcoolemiei stabilite în cauză, in situația consumului de substanțe psihoactive, nu este stabilită o valoare a concentrației care să aibă relevanță penală, simplul consum urmat de conducerea autovehiculului pe drumurile publice constituind infracțiune.
În acest sens, se reține orientarea exprimată de Curtea Constituțională a României , care a reținut în considerentele Deciziei nr. 138/2017 referitoare la respingerea excepției de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 336 alin. (2) din Codul penal aceea că ″ legiuitorul a înțeles să incrimineze fapta în orice situație de conducere a unui vehicul ulterior consumului unor substanțe psihoactive”.
In exercitarea dreptului la aparare, suspectul/inculpatul, poate solicita o expertiza la INML care sa stabileasca in raport de concentrația de tetrahydrocannabinol depistată, dacă respectiva concentrație poate fi rezultatul unui consum anterior, daca această concentrație poate duce la alterarea capacității de atenție și concentrare necesare conducerii unui autovehicul etc.
Asa cum v-am spus anterior, angajati-va avocat specializat in astfel de cauze si stabiliti impreuna strategia apararii.