avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu minori

intr-un proces de divort cu minori poate fi audiat in camera de consiliu minorul in varsta de 9 ani?
Cel mai recent răspuns: Marius Zaharia , Avocat 20:18, 4 Ianuarie 2010
Buna ziua !
Poate fi audiat si minorul sub varsta de 10 ani.Legea 272/ 2004 admite aceasta in anumite conditii. Art.24, al.2 din lege spune ca "in orice procedura judiciara sau administrativa care il priveste copilul are dreptul de a fi ascultat. Este obligatorie ascultarea copilului care a implinit varsta de 10 ani. Cu toate acestea, poate fi ascultat si copilul care nu a implinit varsta de 10 ani, daca autoritatea competenta apreciaza ca audierea lui este necesara pentru solutionarea cauzei".

Cu stima !
Ultima modificare: Luni, 4 Ianuarie 2010
Marius Zaharia, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La audierea unui martor minor în vârstă de 13 ani este obligatoriu ... viorelv viorelv La audierea unui martor minor în vârstă de 13 ani este obligatoriu prezenta unui avocat sau a unui psiholog sau este destul sa fie de fata unul dintre ... (vezi toată discuția)
Divortul nelutu01 nelutu01 buna seara! am si eu o nelamurire, din casatorie rezulta un minor de 11 ani, divortul poate fi de comun acord? se audiaza si minorul la proces? (vezi toată discuția)
Drepturile familiei Petro2475 Petro2475 Buna ziua!Imi puteti spune de la ce varsta un minor poate fi audiat in instanta?Poate imi puteti scrie si dispozitiile art.din Legea actuala.Multumesc. (vezi toată discuția)