avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Buna ziua! Pentru retinerea abuzului in serviciu, am ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Buna ziua! Pentru retinerea abuzului in serviciu, am citit, ca ...

Buna ziua! Pentru retinerea abuzului in serviciu, am citit, ca functionarul trebuie sa indeplineasca prin incalcarea legii un act, numai daca atributiile sale de serviciu, sunt expres prevazute de legislatia primara. Mai exact, daca functionarul X, a incalcat o lege, dar, acea lege, nu e prevazuta in fisa postului/atributii de serviciu, se mai retine acuzatia de abuz in serviciu? Mulțumesc!
Ultima modificare: Duminică, 21 Martie 2021
alex256, utilizator

Alte discuții în legătură

Cum se poate apara un functionar public cand primarul sau il ameninta sa-si dea demisia? ghel ghel Buna ziua, sunt angajata a unei primarii din jud. Constanta. Nu mi-e teama sa-mi dau datele pentru ca nu am gresit cu nimic, noi majoritatea functionarilor ... (vezi toată discuția)
Raspundere penala functionar public dancantemir dancantemir Poate fi angajata raspunderea penala a unui functionar public in cazul in care acesta a exercitat atributii care nu sunt prevazute in fisa postului si care au ... (vezi toată discuția)
Lntrebare - abuz in serviciu? codulmuncii codulmuncii Constituie abuz in serviciu fapta sefului ierarhic dintr o institutie publica care stabileste in fisa postului, sub sanctiunea neindeplinirii acestora, pentru ... (vezi toată discuția)