avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de arendare pe baza de promisiune de vânzare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de arendare pe baza de promisiune de vânzare cumpărare.

Bună ziua!
Am încheiat de curând un contract de arendare pentru terenuri agricole cu o firmă. Aceasta are ca acte promisiuni de vânzare cumpărare, iar terenurile care fac obiectul acestor promisiuni sunt achitate integral către preemptorii vânzători. Am fost cu contractul de arendare la primărie și acolo responsabila care se ocupă de înregistrarea contractului de arendare, mi-a spus că nu înregistrează contractul de arendare pe motiv că acele promisiuni nu țin loc de act de proprietate. De menționat că acest contract a mai fost înregistrat și în trecut, la aceiași primărie, dar arendaș era altă firmă, acum nu știu ce să fac. V-aș îndatorat dacă mi-ați oferi un răspuns cu ceea ce am de făcut.
Ultima modificare: Luni, 22 Martie 2021
Corsar007, utilizator
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 08:39, 23 Martie 2021
Functionara are dreptate, antecontractul sau promisiunea bilaterala de vanzare nu constituie act de proprietate, chiar daca atesta ca s-a achitat integral pretul. Trebuie incheiat contract de vanzare, abia apoi se pot incheia contracte de arenda. Pana la indeplinirea acestei formalitati, contractele de arenda trebuie incheiate cu promitent-vanzatorul, actualul proprietar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semnare contract de arendare ulterior unei vechi promisiuni bilaterale de vanzare - cumparare mrsmith mrsmith Buna ziua, In anul 2010 am incheiat o promisiune bilaterala de vanzare cumparare asupra unui teren, urmand ca firma respectiva sa faca demersurile pt ... (vezi toată discuția)
Atestare antecontract vanzare teren agricol virgil72 virgil72 Pana acum nu am atestat antecontracte ce privesc transmiterea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole, insa, avand in vedere ca este vorba doar de ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract arenda teren extravilan Kuntay Musa Kuntay Musa Am incheiat un contract de arenda, eu fiind proprietarul. Arendasul a dorit sa cumpere terenul. De la bun inceput arendasul taraganeaza sub diferite motive ... (vezi toată discuția)