Buna ziua,
Am un contract cu o sala de nunti pe care as dori să îl anulez, sala a fost închiriata pentru data de mai 2020, într-o sâmbătă, am fost lăsat să reprogramez pe mai 2021 dar mi-au modificat numărul minim de persoane și costul meniurilor, acum când i-am sunat au zis că pot să o reprogramez din nou dar nu pot să o anulez decât dacă le plătesc o clauză de anulare in valoarea de 10000 lei, precizez că reprogramarea ar aduce un cost mai mare a meniului. In contextul pandemiei și a faptului că și cu număr restrâns de persoane noi nu am vrea sa riscăm îmbolnăvirea persoanelor invitate dar nici nu mai vrem sa fim obligați să fim de acord cu termini și clauze nefavorabile adăugate la contract pt reprogramare, și nici stresul de a invita și anula invitații vrem sa anulam cu totul nunta(facem doar stare civilă). Întrebarea mea este daca pot fi obligat să plătesc clauza de 10000 de lei și eventual recuperarea avansului de 2000lei?
Mulțumesc.
Se poate invocă cazul fortuit sau forță majora insa trebuie studiat contractul și cazul .eu am reușit sa anulez asemenea clauze în aceasta perioada, deci se poate.