avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Am de-a face cu un online stalker care folosește ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Am de-a face cu un online stalker care folosește pozele mele ...

Am de-a face cu un online stalker care folosește pozele mele și a apropiaților mei și le editează în moduri bizare sau umoristice dar mie mi se par defăimătoare (nu obscene). El ia aceste poze de pe pagini de social media (Facebook) și le pune in articole stupide despre mine ce seamănă a pamflet dar sunt defăimătoare.

Vreau să știu dacă am o bază legală pentru a face plângere pentru a-i cere să nu mai scrie chestii defăimătoare și a-mi folosi pozele de pe social media în scopurile astea?
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 23:56, 23 Martie 2021
pozele de pe Facebook sunt publice. acesta e si motivul pentru care le-ati publicat. aratati-le totusi unui avocat pentru a stabili daca sunt impotriva bunelor moravuri. dar cititi si regulamentul FB, pe care l-ati agreat cand v-ati facut cont
Contează foarte mult dacă sunteți persoana publica.
Discuțiile juridice pe aceasta tema pot fi destul de ample.
Nu sunt persoană publică. Ar fi posibil să scot un ordin de restricție împotriva lui?

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Contează foarte mult dacă sunteți persoana publica.
Discuțiile juridice pe aceasta tema pot fi destul de ample.

Daca nu sunteți persoana publica ar fi bine sa mergeti la avocat ca sa va analizeze cazul.
Nu se poate discuta la modul general la un proces si trebuie analizate probele care vor ajunge pe masa judecătorului.
Ultima modificare: Marți, 23 Martie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
NCC prevede dreptul la viata privata (art 70 si urm), insa chiar dvs spuneti ca e un pamflet. pamfletul e o specie literara. depinde ce vreti sa obtineti si cat sunteti dispus sa cheltuiti. sa inteleg ca stiti despre cine e vorba?

lex2611 a scris:
Nu sunt persoană publică. Ar fi posibil să scot un ordin de restricție împotriva lui?
/quot]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pamflet asupra unei opere de arta VladimirVol VladimirVol Buna ziua, Am de gand sa imi fac un website unde sa critic, eventual foarte dur, anumite opere \\\\"de arta\\\\" executate prost,in scopul educarii dar si ... (vezi toată discuția)
Pot face publică o discuție privata în cadrul aplicației ... Luciano56 Luciano56 Pot face publică o discuție privata în cadrul aplicației Facebook? /Messenger Bună seara Acum 2 zile am fost abordar de o domnișoară din listă de ... (vezi toată discuția)
Ultraj contra bunelor moravuri LucianIordanescu LucianIordanescu Art. 321 C.P. considera infractiune, \"ultrajul contra bunelor moravuri\". Din doctrina juridica, rezulta ca \"bunele moravuri\", reprezinta ansamblul normelor ... (vezi toată discuția)