Am de-a face cu un online stalker care folosește pozele mele și a apropiaților mei și le editează în moduri bizare sau umoristice dar mie mi se par defăimătoare (nu obscene). El ia aceste poze de pe pagini de social media (Facebook) și le pune in articole stupide despre mine ce seamănă a pamflet dar sunt defăimătoare.
Vreau să știu dacă am o bază legală pentru a face plângere pentru a-i cere să nu mai scrie chestii defăimătoare și a-mi folosi pozele de pe social media în scopurile astea?
pozele de pe Facebook sunt publice. acesta e si motivul pentru care le-ati publicat. aratati-le totusi unui avocat pentru a stabili daca sunt impotriva bunelor moravuri. dar cititi si regulamentul FB, pe care l-ati agreat cand v-ati facut cont
Daca nu sunteți persoana publica ar fi bine sa mergeti la avocat ca sa va analizeze cazul.
Nu se poate discuta la modul general la un proces si trebuie analizate probele care vor ajunge pe masa judecătorului.
NCC prevede dreptul la viata privata (art 70 si urm), insa chiar dvs spuneti ca e un pamflet. pamfletul e o specie literara. depinde ce vreti sa obtineti si cat sunteti dispus sa cheltuiti. sa inteleg ca stiti despre cine e vorba?
lex2611 a scris:
Nu sunt persoană publică. Ar fi posibil să scot un ordin de restricție împotriva lui?
/quot]