avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1061 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Ieri 22.03.2021 am trimis o expediere cadou pers ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Ieri 22.03.2021 am trimis o expediere cadou pers fizica - pers ...

Ieri 22.03.2021 am trimis o expediere cadou pers fizica - pers fizica catre Statele Unite ale Americii prin platforma All Packa cu DHL .
In email ul de confirmare a platii de la platforma (comenzile se achita anticipat cu cardul) - scria ca trebuie sa lipesc pe colet AWB-ul si factura pro-forma in 3 exemplare (se genereaza automat le primesti pe email) si se inmanez curierului copie C.I. copie AWB si cele 3 pro forma din nou. Curierul DHL cand a venit sa ridice coletul, a zis ca el nu ridica pachetul pana nu vede si copia de pe C.I. lipita pe pachet (in autocolantul cu cele 3 pro forma). Am sunat la platforma au spus ca este ilegal ce a facut curierul DHL incalca GDPR si sa sun la DHL imediat. Am sunat la DHL (021 222 1 777) le-am spus ca agentul lor mi-a ridicat pachetul cu copia mea de C.I. lipita pe el si le am zis sa se ia masuri (sa il sune si sa imi scoata copia C.I. de pe pachet). Cei de la DHL au zis ca ei stiu ca incala GDPR ul dar asa este procedura vamala ca altfel nu se poate trimite in afara U.E. Astept un sfat de la un avocat competent care ma poate indruma. Va multumesc frumos!

Alte discuții în legătură

Retur produs - suspectare curier de furt madmax80 madmax80 Buna ziua, Saptamana trecuta am returnat un monitor catre un magazin de retail de la noi. A venit curierul, a luat monitorul si mi-a zis ca il inregistreaza ... (vezi toată discuția)
Cumparaturi de pe internet Andrei_2527 Andrei_2527 Buna am facut comanda pe net la o mobila si nu am mers sa fac plata cu ordin de plata cum am specificat in comanda. Am fost sunat de un reprezentant Al firmei ... (vezi toată discuția)
Comanda emag achitata online ancabotan ancabotan Am comandat un produs in valoare de 800 de lei, achitat online, de pe eMAG, vandut de un seller(magazin) international. Am plasat comanda in data de ... (vezi toată discuția)