avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Retrogradare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Retrogradare

Poate sa ma retrogradeze din functia de director doar prin crearea unui nou post nou de director intrucat li se pare ca in locul meu trebuie sa vina o alta persoana? Mentionez ca nu am avut nici o data nici un avertisment sau o abatere disciplinara. Rapoartele facute de departamentul de control al firmei au fost intotdeauna pozitive.
Ce optiuni am ca sa le refuz propunerea de retrogradare? Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: rodica_post , utilizator 00:23, 5 Ianuarie 2010
ar putea exista posibilitatea sa cereti marire de salariu in schimbul functiei
Ar fi bine daca ati preciza unde lucrati: in sistemul bugetar sau in cel privat.
Lucrez in sistemul privat, in comert. Sunt director de magazin.
cereti si dvs cat mai mult
legal nu poate face decat sa respecte procedura standard din C mun.
1. Angajatorul a considerat, poate, ca o noua organizare va fi mai eficienta unitatii.
2. Nu era nevoie sa fiti sanctionat pentru a fi retrogradat ci pur si simplu a gasit pe cineva care se crede ca ar putea fi mai bun decat dvs.
3. Pentru a va schimba din functie este nevoie de un act aditional la CIM, act ce trebuie semnat si de dvs.
4. Daca nu vreti, nu semnati actul aditional dar exista posibilitatea sa fiti concediat prin desfiintarea locului de munca sau, mai rau, sa vi se caute nod in papura si sa fiti concediat pe motive de indisciplina.

Alte discuții în legătură

Retrogradare din functie!!! florinache florinache Buna ziua, Sunt angajat la o societate cu contract de munca perioada nedeterminata, ca tehnician retele, nu mi s-a comunicat nici o fisa de post la ... (vezi toată discuția)
Retrogradare in reorganizare (rog raspuns urgent) PLiana PLiana Sunt Director de departament azi am fost chemata la Directiunea Generala si am fost anuntata ca voi fi retrogradata si in locul meu va veni un alt director ... (vezi toată discuția)
Retrogradare din funcţie oanaportar oanaportar Bună dimineaţa ! Vă rog frumos să ne ajutaţi cu câteva sfaturi cum ar trebui să se procedeze în cazul următor: - în urma unei cercetări ... (vezi toată discuția)