Poate sa ma retrogradeze din functia de director doar prin crearea unui nou post nou de director intrucat li se pare ca in locul meu trebuie sa vina o alta persoana? Mentionez ca nu am avut nici o data nici un avertisment sau o abatere disciplinara. Rapoartele facute de departamentul de control al firmei au fost intotdeauna pozitive.
Ce optiuni am ca sa le refuz propunerea de retrogradare? Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Daca aveti (cel putin )fisa postului -un exemplar copie- si vi se emite o Decizie de retrogradare motivata ,aveti dreptul de a actiona in instanta de judecata .
Actiunea va avea ca obiect Contestatie Decizie retrogradare.
In cazul in care a-ti avut trecut si in Carnetul de munca functia,aveti toate sansele sa castigati in instanta.
Daca postul s-a desfiintat pe motivele "crizei economice" -cu incadrarea juridica corespunzatoare....atunci se schimba situatia.
In orice situatie,CIM nu se desface decat din motive bine intemeiate legal cf.Codului Muncii (stipulate in CIM)
Solicitati prin cerere scrisa(in doua exemplare -un exemplar sa-l aveti dv.cu nr.de inregistrare in registrul "petitii"al firmei ) sa va motiveze retrogradarea din functie.
Cu raspunsul si fisa postului -puteti actiona in instanta de judecata (daca nu exista motivatii intemeiate cf.legislatiei muncii.