avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua! Am cumparat un apartament nou în 2016 de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua! Am cumparat un apartament nou în 2016 de la o societate ...

Buna ziua!
Am cumparat un apartament nou în 2016 de la o societate comerciala, apartamentul fiind construit in 2015. Săptămână trecuta am rămas fără curent pe casa scării si implicit fără internet/cablu tv. În urma mai multor reclamații la Rca Rds si Enel s-a stabilit că problema provine de la un cablu ars de după contorul electric, Enel susține că în acest caz nu are nici o obligatie sa rezolve problema. Reparatia cade în sarcina locatarilor. Una din probleme este ca nu reușim să aflăm daca instalația electrică este încă in garantie sau nu. Neoficial înțelegem că pentru o instalație electrică garantie poate fi de 15 ani. Imi puteti spune, va rog, cum pot afla daca inca suntem in garantie? Dezvoltatorul de la care am cumparat nu mai raspunde la mailuri iar administratorul are o relație specială cu dezvoltatorul si nu ne susține in acest demers. Cum putem să îl convingem pe dezvoltator sa ne raspunda oficial daca instalația electrică este în garantie sau nu? In cazul in care suntem in garantie as dori va intreb cine este responsabil cu reparatia: firma de la care am cumparat apartamentul său firma care a facut instalația electrică? Mentionez ca dezvoltatorul nu dorește să dezvăluie nici macar numele firmei care a facut instalația electrică. Va multumesc pentru eventualele răspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Dana20x , utilizator 15:46, 29 Martie 2021
Garantia lucrarilor de instalatii electrice
[ link extern ] /
Puteti afla garantia acordata de catre constructor,numai analizand documentele de predare primire constructie
Reprezntantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele de asociatie
Administratorul de imobil este simplu anagajat cu limita de competenta de executie
Garanatia este acordata de catre executantul constructiei
Puteti solicita detalii la serviciul urbanism din primaria teritoriala care detine intreg dosarul cu documente necesar executiei constructiei
Va multumesc pentru comentariu! Ma voi adresa Serviciului de Urbanism din primăria locală. Sanatate!

ynocentta a scris:

Puteti afla garantia acordata de catre constructor,numai analizand documentele de predare primire constructie
Reprezntantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele de asociatie
Administratorul de imobil este simplu anagajat cu limita de competenta de executie
Garanatia este acordata de catre executantul constructiei
Puteti solicita detalii la serviciul urbanism din primaria teritoriala care detine intreg dosarul cu documente necesar executiei constructiei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inconveniente ale vietii la comun ana438 ana438 Buna seara, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: locuiesc intr-un apartament la bloc iar vecinii care au cumparat recent deasupra au renovat baia (scos sapa, ... (vezi toată discuția)
Predare lucrare dezvoltator - enel CrystyB CrystyB Buna ziua, M-am mutat anul acesta in luna februarie intr-un bloc nou construit iar dezvoltatorul nici pana in ziua de astazi nu a predat lucrarea catre ENEL ... (vezi toată discuția)
Poate interzice dezvoltatorul introducerea unui furnizor de cablu si internet in complex rezidențial? 000114B 000114B Buna ziua, Fac parte dintr-un complex rezidențial format din doua corpuri cu un nr de aproximativ 360 de apartamente. Apartamentele sunt vandute in ... (vezi toată discuția)