avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Predare lucrare dezvoltator - ENEL
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Predare lucrare dezvoltator - ENEL

Buna ziua,

M-am mutat anul acesta in luna februarie intr-un bloc nou construit iar dezvoltatorul nici pana in ziua de astazi nu a predat lucrarea catre ENEL pentru a avea fiecare contractul individual. L-a cumpararea apartamentului ne-a pus sa facem o imputernicire pentru a se ocupa dansul de toate contractele "ca sa nu mai umblam noi la ENEL cu hartiile".Ne-a adus prin luna August o factura cu o perioada de factutare Octombrie 2014-Martie 2015 in conditiile in care primul locatar s-a mutat la sfarsitul lunii Ianuarie. Pana la urma ne-am inteles sa ii platim doar ce aparea consumat pe contoarele montate de electricianul care a facut instalatia blocului. Luna aceasta a venit cu o factura pe ultimele 3 luni.I-am spus sa facem pv de predare - primire pentru suma respectiva , nu a fost de acord si a inceput sa ameninte ca daca nu ii platim o sa ne debranseze si o sa ii platim pe urma toata suma + rebransare. In ce conditii platim noi suma aceea daca noi nu avem nici un contract de energie electrica si in cum poate el sa debranseze doar pe cine nu plateste ? Are foarte multe nereguli, luna asta am aflat ca suntem legati la o canalizare cu pompe, noi nefiind instiintati de acest aspect cand am cumparat apartamentele, si ca trebuie sa platim reparatia si consumul lor.Foarte multe apartamente necesita reparatii, fatada blocului la fel plus multe altele...

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: CrystyB , utilizator 11:12, 21 Noiembrie 2015
Din pacate situatia se regaseste destul de des la ansamblurile noi. In termnei populari se cheama 'tzeapa'. Ce poti face este :
- te duci la ENEL cu contractul de vanzare -cumparare (pt a dovedi ca esti propriatar) si soliciti sa iti specifice parametrii bransamentului electric al imobilului
- citesti cuvant cu cuvant contractul d evanzare-cumparare sa vezi exact ce obligatii si-a asumat contractul dezvoltatorul. Este posibil contractual sa nu se fi obligat sa realizeze bransamentele. Unde este imobilul ?
Imobilul se afla in Popesti-Leordeni,Jud Ilfov.

In contract scrie : "Subsemnatii, X si Y, declaram ca toate costurile energiei electrice furnizate pentru imobilul ce face obiectul prezentului contract, sunt achitate integral.

Noi, vanzatorii, cunoastem ca avem obligatia de a preda imobilul, cu plata la zi a cheltuielilor de energie electrica."
Ultima modificare: Vineri, 20 Noiembrie 2015
CrystyB, utilizator
Probabil la data la care ati cumparat nu avea datorii la ENEL. Nu scrie nimic de bransament ?
In contract nu scrie nimic. Mi-am adus aminte ca am facut o imputernicire prin care el se ocupa de acte...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tulburare de posesie/folosinta ionutz_g ionutz_g Buna ziua, Am achizitionat un apartament intr-un imobil despre care stiam ca nu are bransamentul electric finalizat. In schimb, dezvoltatorul mi-a spus ca ... (vezi toată discuția)
Situatie enel THEODORA30 THEODORA30 Buna ziua,sunt mutata intr-un complex rezidential in Popesti Leordeni,cand am preluat apartamentul dezvoltatorul avea contoare pasante(nu cele de la enel) si ... (vezi toată discuția)
Preluare de contract de curent (contor care nu are sigiliu si este neconform) AlinaDana28 AlinaDana28 Buna ziua! Am cumparat un apartament cu 2 camere, intr-un bloc de 30 de apartamente, bloc care a functionat in trecut ca hotel. Avem mare problema cu ... (vezi toată discuția)