avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună seara, Un sat din județul nostru, de vreo doi ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună seara, Un sat din județul nostru, de vreo doi ani, are ...

Bună seara,

Un sat din județul nostru, de vreo doi ani, are canalizare, dar nu are apă curentă. Oamenii se descurcă așa cum pot cu apa; au fântâni care, atunci când nu este secetă, au și apă, atunci când seacă fântânile, normal, apă nu există, dar taxa fixă de canalizare se plătește oricum.

La un moment dat edilul a vrut să pună contoare de apă pe fântâni !!! pentru ca locuitorii satului să plătească canalizarea după cantitatea de apă folosită din fântâni. Oamenii nu au fost de acord cu acest lucru, în consecință, nu au contoare pe fântâni, dar sunt obligați să plătească lunar 7(șapte) lei de persoană pentru canalizare.

O familie locuiește pe un deal. Au un puț de vreo 30 de metri adâncime care aproape tot timpul este secat, oamenii aducând apă cu căruța de unde pot. În pofida acestui fapt, normal, și ei plătesc șapte lei de persoană/lună pentru canalizare. Cei în cauză au întrebat de ce plătesc canalizare în condițiile în care nu au baie în casă, nu au apă în fântână. Li s-a spus că taxa de 7 lei de persoană lunar trebuie să fie plătită deoarece, cică, țeava de canalizare trece prin fața curții lor!

Este normal să se perceapă taxă de canalizare în condițiile în care oamenii nu au apă curentă?


Pe vremuri satul era păzit. Pentru acest lucru oamenii plăteau anual o taxă. În pofida faptului că satul nu mai are pază de ani de zile, totuși, locuitorii trebuie să plătească o taxă anuală pentru acești paznici inexistenți.

Este normal perceperea unei taxe de canalizare în condițiile în care nu există apă curentă?

Pentru eventualele răspunsuri vă mulțumesc !




1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bineinteles ca nu, raspuns la ambele intrebari.
Plangeti-va la prefectura si daca nu rezolvati, va trebui sa dati primaria in judecata sau sa asteptati sa va dea ea pt neplata si contestati atunci.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sesizati abuzul la esaloanele superioare de la nivelul judetului
Vă mulțumesc pentru răspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apa potabila ana91 ana91 Buna ziua. sunt profesoara si locuiesc intr-un sat din judetul Mures de 3 ani. avem o fantana, dar in verile secetoase, apa nu este suficienta. Pentru baut, ... (vezi toată discuția)
Apa si canal. buna.as avea urmatoarea intrebare:o gaspodarie ... Zifrumoasa Zifrumoasa Apa si canal. Buna.as avea urmatoarea intrebare:o gaspodarie la tara cu cinci persoane care au domiciliul acolo.cinci persoane care sunt mai mult ... (vezi toată discuția)
Apa meteorica - facturare abuziva zinca iulian zinca iulian Facturarea apei meteorice - cum o putem desfiinta ? (vezi toată discuția)