Bună seara,
Un sat din județul nostru, de vreo doi ani, are canalizare, dar nu are apă curentă. Oamenii se descurcă așa cum pot cu apa; au fântâni care, atunci când nu este secetă, au și apă, atunci când seacă fântânile, normal, apă nu există, dar taxa fixă de canalizare se plătește oricum.
La un moment dat edilul a vrut să pună contoare de apă pe fântâni !!! pentru ca locuitorii satului să plătească canalizarea după cantitatea de apă folosită din fântâni. Oamenii nu au fost de acord cu acest lucru, în consecință, nu au contoare pe fântâni, dar sunt obligați să plătească lunar 7(șapte) lei de persoană pentru canalizare.
O familie locuiește pe un deal. Au un puț de vreo 30 de metri adâncime care aproape tot timpul este secat, oamenii aducând apă cu căruța de unde pot. În pofida acestui fapt, normal, și ei plătesc șapte lei de persoană/lună pentru canalizare. Cei în cauză au întrebat de ce plătesc canalizare în condițiile în care nu au baie în casă, nu au apă în fântână. Li s-a spus că taxa de 7 lei de persoană lunar trebuie să fie plătită deoarece, cică, țeava de canalizare trece prin fața curții lor!
Este normal să se perceapă taxă de canalizare în condițiile în care oamenii nu au apă curentă?
Pe vremuri satul era păzit. Pentru acest lucru oamenii plăteau anual o taxă. În pofida faptului că satul nu mai are pază de ani de zile, totuși, locuitorii trebuie să plătească o taxă anuală pentru acești paznici inexistenți.
Este normal perceperea unei taxe de canalizare în condițiile în care nu există apă curentă?
Pentru eventualele răspunsuri vă mulțumesc !
Cel mai recent răspuns:
ildiko-etelka , utilizator
20:52, 1 Aprilie 2021