avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt calificat din magazin
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt calificat din magazin

o mare rugaminte am de la cei de pe forum care ma pot ajuta .

Anul trecut prin martie , am ajuns cu un prieten prin [EDITAT] seara pe la ora 19 -20 . Am intrat la [EDITAT] unde am probat un tricou si am constatat ca nu are antifurtul acela . Gangul meu nebun de copil ce sunt , mi-a fugit sa`l iau . M-am imbracat cu el si am luat`o usor prin magazin incercand sa ies . La iesire ... hop peste mine , o avalanshe de persoane la costum , cu intrebari pe mine , dak am luat ceva . M-au dus in camera calculatoarelor unde .... am asteptat pana a venit politia . M-a condus la postul din bragadiru unde am dat declaratia in urmatrul fel :
.... --||-- m-am plimbat prin magazin , am rezevat un ticou cu intentia de a`l compara , dupa care am mai probat unul si , cand sa ma apropii de casa de achitare bodyguarzii au sarit pe mine , ca si cand l-ai fi furat ... -||- . ce este mai nasol cred ca prietenul meu a dat o alta declaratie cred , in care sustine ca m-au oprit dupa barierele alea ce piuie .
Tricoul l-am inapoiat .
ps. mai este o declarate a unuia din bodyguarzii care ereau pe acolo la momentul de fatza .

intr`un final , mi-au ajuns pe acasa ceva citatii , m-am prezentat la procuratura bragadiru , am semnat ca am luat la cunostinta d c m-au chemat si ca pastrez declaratia .
Acum la ce sa ma astept sa mai ajunga pe acasa . Mi-am angajat si un avocat , care pana acum m-a secat de bani , pt ... nici eu nu stiu ! dar in fine .

Am 21 ani , in acel moment aveam 20 cand s-a produs fapta , nu am antecedente penale sau de alta natura ! pe citatiile ce mi-au venit acasa , scrie ceva gen "dosar penal nr ...." si este incadrata la furt si furt calificat .

cu ce ma pot alege din toata nebunia asta ? si cam ce trebuie sa mai fac incontinuare ?

Ultima modificare: Marți, 5 Ianuarie 2010
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 12:12, 9 Ianuarie 2010
Probabil ca o sa te alegi cu amenda administrativa.
risc sa ma aleg cu dosar penal ???
Dosar penal aveti deja. Problema se pune de cazier.
Pentru amenda administrativa nu o sa aveti cazier.
Incadrarea juridica a faptei dvs.este cea de furt calificat,prevazuta de art.208-209 lit.g c.pen.
Eu va sfatuiesc sa adoptati o atitudine sincera,de cooperare cu organele de urmarire penala si avand in vedere varsta dvs.,faptul ca sunteti la prima fapta,ca prejudiciul a fost acoperit prin restituirea bunului sustras,puteti beneficia de o sanctiune cu amenda conf.art.18/1 c.pen.
Amenda judiaciara nuaplicat,nu va insemna ca aveti cazier judiciar.
Cu privire la avocat,daca nu sunteti multumita de prestatia acestuia,il puteti schimba.
sa inteleg ca nu trebuie sa mai intru asa in mare panica ,??

ma intresa dak ma aleg cu cazier !

va multumesc mult !

Alte discuții în legătură

Falsificarea abonament cfr mcb70b mcb70b Buna ziua , in urma cu 3 luni (nov 2010), eram student in Bucuresti ,am fost prins circuland pe tren cu un abonament fals pe numele meu, am primti o amenda in ... (vezi toată discuția)
Dosar penal classicsoul77 classicsoul77 Am si eu o intrebare in legatura cu dosarele penale. De exemplu dak ai savarshit o infractiune,de exemplu: furt ,nu deosebit de grav,peste o perioada de ... (vezi toată discuția)
Furt hipermaket belle30 belle30 buna ziua...azi 13.04.2010 am fost prinsa cu poduse neachitate in valoare de 180 ron din hipermarketul cora.s-a chemat politia am mers la sectie unde am dat ... (vezi toată discuția)