Buna ziua!
Subsolul blocului unde locuiesc este plin cu saci de moloz si deseuri. Mentionez ca sunt si placi de faianta/gresie dar si parchet, deci acest moloz a rezultat in urma renovarii unuia sau mai multe apartamente in interior. De asemenea, exista o singura persoana in bloc care are cheia, nici macar administratorul nu are acces acolo. Stiu acest lucru deoarece am avut nevoie sa facem niste reparatii la instalatia sanitara si a trebuit sa oprim apa in bloc pt cateva ore.
Exista un cadru legal prin care pot reclama deseurile aruncate in subsolul blocului? Din cate stiu este spatiu comun al tuturor proprietarilor. Mentionez ca nu se poate discuta amiabil cu persoana in cauza.
Subsolul face parte din spatiile comune ale imobilului. Inaintati o solicitare catre asociatia de proprietari, prin care cereti sa procedeze la eliberarea subsolului de deseuri pe cheltuiala locatarilor care le-au depozitat si predarea catre administrator/asociatie a cheii de acces. Daca asociatia nu ia masuri, reclamati aceasta situatie Serviciului de indrumare si control asociatii de proprietari din cadrul primariei.