avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cum aflu daca s-a prescris datoria?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cum aflu daca s-a prescris datoria?

Buna, am un credit personal la banca luat in 2012 sau 2013. Eu sunt stabilit in alta tara si nu am platit nimic de aproximativ 5 ani. In urma cu un an sau doi am primit ultimele scrisori in tara in toate culorile curcubeului de la recuperatori. A trecut un an de cand nu am mai primit nici o scrisoare insa si as dori sa stiu cu cine trebuie sa iau legatura pentru a afla daca datoria a fost prescrisa sau nu.
A doua intrebare ar fi daca vreau sa imi iau o casa in romania as putea sa o pierd in cazul in care datoria s-a prescris ? Sau in caz ca ma angajez se poate sa ma trezesc cu o proprire daca datoria a fost prescrisa ? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:54, 15 Septembrie 2024
as dori sa stiu cu cine trebuie sa iau legatura pentru a afla daca datoria a fost prescrisa sau nu.

nu conteaza cand ati luat creditul, ci de cand nu ati mai platit.
Nu aveti cu cine sa luati legatura, ca numai instanta poate hotara daca puteti fi executat silit.
as putea sa o pierd in cazul in care datoria s-a prescris ?
sa ma trezesc cu o proprire daca datoria a fost prescrisa ?

Se poate intampla din astea, tocmai, daca Nu a intervenit prescriptia. Deci ca sa nu puteti fi executat, trebuie sa fie prescrisa.
Daca va someaza vreun executor judecatoresc, dvs trebuie sa faceti contestatie la executare in termen de 15 zile.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exact ce ziceam eu.
Sa aveți avocat pregătit pt a nu risca sa nu aveți avocat.
Puteti incheia contract de acum și sa faceți o plata totala sau partiala ca sa scăpați de probleme.

Mulți asa ies din termen.Sunt plecați din tara și asta este...
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Martie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Exact ce ziceam eu.
Sa aveți avocat pregătit pt a nu risca sa nu aveți avocat.
Puteti incheia contract de acum și sa faceți o plata totala sau partiala ca sa scăpați de probleme.

Mulți asa ies din termen.Sunt plecați din tara și asta este...

Pai scrisori ca voi fi executat silit am primit dar a trecut ani de zile de atunci. Ce ar fi de facut ?

Multumesc
Ați fost somat de un executor judecătoresc`? Ați primit în cutia poștală încheiere de executare silită`?
Am fost somat, am reusit sa iau legatura cu executorul si mi-a spus ca am de plata in jur de 1000 de lei. Nu stiu insa care ar fi cea mai buna decizie. Daca platesc pot fi executat din nou ?

Dapix a scris:

Ați fost somat de un executor judecătoresc`? Ați primit în cutia poștală încheiere de executare silită`?

Alte discuții în legătură

Prescriptie credite bancare andreidd andreidd Buna seara, Am o nelamurire referitoare la termenul de prescriptie al unui credit bancar, Am facut un credit bancar in anul 2006, am platit aproximativ un ... (vezi toată discuția)
Amenintari firma de recuperare chitoiu chitoiu Servus tuturor! Am avut un credit din care am mai ramas de plata cu o suma , iar in urma cu 4 ani si jumatate nu am mai putut platii . De o buna bucata de timp ... (vezi toată discuția)
Executare silita, credit neplatit IonCristescu IonCristescu Buna seara, In anul 2010 am luat un credit bancar , firma pentru care lucram la foarte scurt timp si-a inchis portile iar eu am fost nevoit sa plec din tara ... (vezi toată discuția)