Bună ziua!
Pentru a deschide o succesiune trebuie să actualizezi la zi documentele de Cadastru și intabulare? Acest lucru se poate face și în primării? Mulțumesc
De la biroul notarial unde vrem să dezbatem succesiunea ne cere acest lucru. Toate cadastrele să fie actualizate iar bunurile care nu au cadastru să le facem.... S.a uitat peste documente și pe o bucată de hârtie ne.a scris ce lipsește. Când avem totul pus la punct să ne întoarcem pentru dezbatere Mulțumesc
Din 2012 tot încercăm să dezbatem succesiunea și nu suntem cu actele la zi.... Trebuie să schimbăm titlu de proprietate că este greșit numele tatălui, să facem cadastru și intabulare pe bunuri, să cerem copie după certificatul de naștere legalizat la moștenitorul care a renunțat la succesiune(când a făcut declarația a zis ca este suficientă declarația)... Nu știm ce să facem... Dacă aș ști exact legile mi.as cere drepturile.... Dar asa trebuie să ne supunem. Mulțumesc
raluk0207
Utilizator 4din 5 utilizatori consideră acest răspuns util
Pentru dezbaterea succesiunii nu este necesară documentația cadastrala.
Iar actele de stare civilă ale renuntatorului, nu este obligatoriu să fie legalizate in copie.
I s-a verificat calitatea la momentul la care a dat declarația
Adresati-va altui notar.
ALidia23
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Declarația este dată de frate la un notar și noi am mers la alt notar pentru dezbatere succesiune. Acolo ne.a verificat documentația și ne-a cerut cadastru și intabulare pe bunurile care nu au(casă +2 ha fânețe) copie legalizată după certificatul de naștere a celui care a renunțat printr-o declarație notarială, rectificare titlu de proprietate(este scris greșit numele tatălui, ne.am prezentat la primărie și așteptăm răspuns am înțeles ca durează în jur de 2-3luni poate mai mult), după completarea actelor să ne prezentăm la birou. Este al doilea notar la care am mers.... Primul s.a "împiedicat" de divorțul fără partaj, al doilea documentele, cred că vom încerca la alt notar și poate al treilea va fi cu noroc. Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri. O zi frumoasă