avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! Părinții meu au divorțat și nu au ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! Părinții meu au divorțat și nu au făcut partajul ...

Bună ziua! Părinții meu au divorțat și nu au făcut partajul deoarece tatăl meu la un an după divorț a decedat. Bunurile ii rămân toate mamei s.au trebuie să facă partajul cu noi copiii? Ne.am prezentat la notar dar nici ei nu ne.au dat un răspuns concrect... Facem doar succesiunea? În situația de față se poate vinde un teren dacă toți moștenirii, inclusiv mama suntem de acord?
Mulțumesc! Vă rog să mă lămuriți și pe mine deoarece niciodată nu am primit un răspuns la fel... Vă rog să-mi spuneți pe ce legi, ordonanțe să mă uit pentru a-mi desluși problema
Trebuie sa dezbateti succesiunea pentru jumatatea tatalui din bunurile comune.
Dupa finalizarea procedurii succesorale, jumatate veti avea dvs, copiii, iar jumatate mama.
In momentul de fata nu puteti vinde, nu puteti face nimic.
Trebuie dezbatuta succesiunea dupa tata.
Se face moștenirea după tata.si apoi puteți vinde.nu e nimic automat
Prima dată noi trebuie să împărțim bunurile așa ni s.a zis de la notarul din zonă și după facem succesiunea.
Bunurile se împart jumătate jumătate, adică nu se poate împărți mama să ia casă și noi restul...sau să.i cedam noi tot mamei la partaj, dacă este intelegere... Și după moartea mamei să facem succesiunea pe bunurile lor... Dacă bunurile se împart jumătate jumătate noi nu putem vinde nimic deoarece o jumătate o are mama... Noi am vrea casa să rămână la mama și restul de bunuri să le dezbatem în succesiune
Ultima modificare: Vineri, 26 Martie 2021
ALidia23, utilizator
Păi nu aveti cum sa împărțiți bunurile înainte de succesiune.
Acum, imobilul este al părinților.
Iar tata e decedat.
Dacă nu aveți succesiunea dezbătută, dvs, in ce calitate să împărțiți bunurile cu mama?
Cum să fac succesiunea pe tata dacă jumătate din bunuri sunt ale mamei. Normal trebuie împărțite bunurile adică făcut partajul să știm care este jumătatea tatălui.
Noi asta nu înțelegem.... Bunurile sunt în comun în timpul căsătoriei, au divorțat și nu au făcut partajul..... Unii notari spun că tot ii rămâne mamei dacă nu au făcut partajul, ații spun că trebuie să facem noi moștenitorii partajul cu mama și pe urmă facem succesiunea de pe tata.

Mama și noi moștenitorii suntem de acord să rămână cu casa și celelalte bunuri să rămână pentru tata (moștenitorii) +o parte de bani să fie în mod egal partajul. Iar după moartea ei facem succesiunea pe casă
Cred că trebuie scos din ecuație partajul divorțul.. .. Se împart doar bunurile în jumătate. O ultimă întrebare și m.am lămurit :bunurile se împart în mod egal adică dacă ai 800mp teren, acel teren se da 400mp mama și 400mp tata său se pot compensa. De exemplu mama să ia un teren și tata altul. Mama ne poate da nouă tot și să împărțim toate bunurile ca după moartea ei să nu mai facem o succesiune. Mulțumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Martie 2021
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Succesiune după deces și divorț Georgică G Georgică G Părinții mei au divorțat dar nu au făcut partaj după divorț. Au deținut în devălmășie două imobile în care locuiau fiecare separat. Mama mea a ... (vezi toată discuția)
Succesiune IONY1972 IONY1972 Buna seara! Mama a decedat acum 7 ani,tatal a decedat de curand.Suntem 2 frati dintre care unul din prima casatorie a tatalui (nu infiat).Mentionez ca nu s-a ... (vezi toată discuția)
Succesiunea in cazul unui mostenitor ani_b ani_b Suntem 3 frati ....2 din prima casatorie a mamei mele si EU din a 2-a .In urma divortului de primul sot mama nu a ramas cu nici un bun ... (vezi toată discuția)