avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Automobil pe numele meu folosit de un necunoscut
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Automobil pe numele meu folosit de un necunoscut

Bună ziua,

In 2011 tatăl meu a trecut o mașina pe numele meu printr-o factura pe firmă. A continuat să folosească masina până-n 2015 când am aflat că a amanetat-o, la negru. Mașina a fost mai departe cumpărată de la acel amanet și de atunci este utilizata de un individ pe care nu il cunosc si care nu a platit niciodata vreun impozit sau vreo amenda.

S-a strâns o datorie considerabilă in acest timp pe numele meu care tot creste, iar eu n-am folosit aceasta masina niciun moment.

Ce pot face in aceasta situatie? Vă mulțumesc anticipat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Martie 2021
ioana_8, utilizator
Cel mai recent răspuns: ioana_8 , utilizator 12:27, 28 Martie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sa identificati traseul urmat de masina si sa luati legatura cu actualul proprietar.
Puteti sesiza politia in scris, cu nr. de inregistrare/ data pentru a da masina in urmarire si a identifica soferul.
am aflat că a amanetat-o, la negru.

Ce intelegeti la "negru " ??
Daca avehiculul a fost amanetat rezulta ca exista documente justificative in baza carora vehiculul poate fi radiat de pe rolul dv fiscal
Dv va revine dreptul sa verificati documentele existente sa solicitati relatii la SPR evidenta auto pentru a afla statutul vehiculului dupa care sa desfasurati demersurile in consecinta
La "negru" adica tatal meu a dat masina amanetului sau individului respectiv in shimbul unei sume de bani fara sa faca vreun contract si nu a mai luat-o inapoi. A fost o intelegere verbala.

Nu am avut niciun document legat de aceasta masina pentru ca le-a tinut tatal meu care acum sustine ca le-a pierdut.
Ultima modificare: Duminică, 28 Martie 2021
ioana_8, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara, când am împlinit vârsta de 18 ani în 2011, tatăl ... Ioana_7 Ioana_7 Bună seara, Când am împlinit vârsta de 18 ani în 2011, tatăl meu a trecut mașina sa pe numele meu prin intermediul unei facturi pe firmă. A ... (vezi toată discuția)
Rovinieta Banu gabriel Banu gabriel Salut,primesc amenzi de rovinieta cu toate ca am vandut masina,ce e de facut? (vezi toată discuția)
Cum pot scoate o masina din evidenta fiscala? steriel steriel Am vandut acum cativa ani o masina si spre rusinea mea nu mai am nici un document din care sa reiasa numele actualului proprietar, iar masina figureaza in ... (vezi toată discuția)