avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua, am si eu o intrebare daca ma poate ajuta ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua, am si eu o intrebare daca ma poate ajuta cineva. Am ...

Buna ziua, am si eu o intrebare daca ma poate ajuta cineva.
Am fost condamnat la 1 an si 4 luni cu suspendare in 2016 pentru consum si posesie de marijuana. Este timpul sa vorbesc cu un avocat sa imi dispara condamnarea din cazier sau este prea devreme ?
Extras din sentinta:
- să execute pedeapsa de 1 ( un ) an, 4 (patru) luni şi 20 ( douăzeci) de zile şi 2 (doi ) ani pedeapsa complementară constând în interzicerea drepturilor prevăzute de art. 66 lit. a,b,h Cod penal.. În baza art. 91 Cod pen.: Dispune suspendarea executării sub supraveghere a pedepsei de 1 ( un ) an, 4 (patru) luni şi 20 ( douăzeci) de zile În baza art. 92 Cod penal : Durata suspendării executării pedepsei sub supraveghere constituie termen şi este în cuantum de 2 (doi) ani.
Cel mai recent răspuns: Avocat Lăzăruţiu Lucian , Avocat 10:24, 30 Martie 2021
Art. 165: Reabilitarea de drept

Reabilitarea are loc de drept în cazul condamnării la pedeapsa amenzii, la pedeapsa închisorii care nu depăşeşte 2 ani sau la pedeapsa închisorii a cărei executare a fost suspendată sub supraveghere, dacă în decurs de 3 ani condamnatul nu a săvârşit o altă infracţiune.

Art. 167: Calculul termenului de reabilitare

(1) Termenele prevăzute în art. 165 şi art. 166 se socotesc de la data când a luat sfârşit executarea pedepsei principale sau de la data când aceasta s-a prescris.
Ultima modificare: Marți, 30 Martie 2021
Avocat Lăzăruţiu Lucian, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pedeapsa cu suspendarea executarii sub supraveghere -art 91 ncp/reabilitare, termen Iulian1012 Iulian1012 Pedeapsă de executat de fiecare inculpat: 3 ani închisoare şi 1 an pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăz. de art. 66 lit. a şi lit. b ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in cazul unei condamnari de un an executare cu amanarea ... Bran Alexandru Bran Alexandru Buna ziua, in cazul unei condamnari de un an executare cu amanarea aplicarii pedepesei pentru 2 ani probatiune (care s-a finalizat ) si 60 de zile munca in ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea de drept. perfectlemon90 perfectlemon90 Buna ziua. Am fost condamnat in anul 2011 pentru furt calificat pe o perioada de 1 an si 6 luni cu suspendare si o perioada de proba de 3 ani. Am achitat toate ... (vezi toată discuția)