Salutare, am o nelămurire si sper ca cineva de aici sa ma ajute cu ea, lucrez într-o fabrica unde se produce non stop, problema este ca nu prea avem zile libere, de exemplu in luna martie a.c. am avut doar 3 zile libere si acestea luate cu greu. Eu consider ca nu este legal sa lucrezi non stop fara repaus. As dori tare mult sa primesc un răspuns. Va mulțumesc!
Este corect ce spuneti dvs ... Potrivit legislatiei muncii , fiecare salariat are dreptul la un repaus saptamanal de 48 de ore consecutive.
In situatii de exceptie zilele de repaus saptamanal sunt acordate cumulat, dupa o perioada de activitate continua ce nu poate depasi 14 zile calendaristice, cu autorizarea inspectoratului teritorial de munca si cu acordul sindicatului sau, dupa caz, al reprezentantilor salariatilor.
Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.
Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.
si pot face o sesizare anonima?? nu as vrea nici sa fiu concediat , dar mi as dori mult niste zile libere la ceva timp, e foarte obositor sa muncesti non stop, la schimburile de tura nu mai zic.
Program de lucru
mara1122s
Buna ziua,lucrez in ture 6-14, 14-22, 22-6 si avem uneori si doar un singur liber pe saptamana pentru a acoperii toate zilele lucrătoare, in unele luni fiind ... (vezi toată discuția)