avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Taxa de mediu?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Taxa de mediu?

Buna ziua, in cazul unei societati care are pungi personalizate, facute de catre o alta societate si care sunt vandute catre clientii care vin sa cumperesi alte produse din magazin,intra in sarcina noastra ca si cumparator (angajator) sa declaram taxa de mediu? Care sunt pasii de a declara, unde se depune declaratia? Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 31 Martie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: magiccom , utilizator 08:42, 2 Aprilie 2021
in cazul in care pungile sunt personalizate cu sigla sau denumirea dumneavoastra trebuie sa depuneti declaratia de mediu in functie de materialul din care sunt confectionate, daca sunt din material biodegradabil trebuie depusa declaratia pt ambalaj, 2lei/kg se completeaza lunar cu cantitatea de ambalaje puse in circulatie si se plateste anual,
daca materialul din care sunt confectionate nu este biodegradabil atunci pe langa taxa pe ambalaj platiti si ecotaxa de 15 bani/bucata pt care declaratia se completeaza si se plateste lunar, deci daca nu sunt din material biodegradabil atunci declarati si platiti 2 taxe pt pungile vandute. Declaratia se depune la Administratia fondului pt mediu si aveti absolut toate informatiile pe site lor. (afm.ro)
Ultima modificare: Miercuri, 31 Martie 2021
magiccom, utilizator
Declaratia pt ecotaxa se depune si se plateste trimestrial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ecotaxa liah liah Buna ziua, E aproape 1 ian.2009 si am o multime de intrebari. Cum aplicam ecotaxa? La intrarea in firma a pungilor calculam 0,20 lei la toata cantitatea de pe ... (vezi toată discuția)
Eco taxa Alesio Alesio Buna ziua, Am achizionat mai multe pungi oxo-biodegradabile , furnizorul de la care le-am luat a atacat in instanta decizia privind aceasta eco taxa si pe ... (vezi toată discuția)
Ecotaxa pungi me.elena me.elena Buna seara Am si eu urmatoarea nelamurire:in urma acestei legi privitoare la taxa pt pungile care nu sunt biodegradabile cine declara si plateste aceasta ... (vezi toată discuția)