avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua. Mama mea are 59 ani, 27 ani de munca si 4 ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua. Mama mea are 59 ani, 27 ani de munca si 4 copii. Indeplineste ...

Buna ziua. Mama mea are 59 ani, 27 ani de munca si 4 copii. Indeplineste toate conditiile pentru a putea iesi la pensie la data de 1 septembrie 2021? Avand in vedere ca s-a aprobat legea prin care mamele pot iesi mai devreme la pensie daca au de la 3 copiii in sus.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 11:33, 2 Aprilie 2021
Bună ziua,

Intrarea în vigoare a noii legi a pensiilor a fost amânată cu doi ani - până la 1 septembrie 2023:
Regulile stabilite de noua lege a pensiilor, apărută în 2019, nu se vor aplica din acest an, așa cum ar fi trebuit, ci din 2023, potrivit unei ordonanțe de urgență ce a fost publicată aseară de Guvern. Pe lângă această schimbare, actul mai stabilește și amânarea majorării punctului de pensie, care era programată în acest an.


Puteți citi mai multe în acest articol:
www.avocatnet.ro/articol_490...
Multumesc!
Mulțumim și noi că ne urmăriți.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea mamelor eroine 1 ianuarie 2023 niflor niflor Buna seara, Am citit ;In legatura cu Legea mamelor eroine OUG nr. 8 din 2021 care a fost amanata. Respectiv; (1) Femeile care au realizat stagiul minim de ... (vezi toată discuția)
Cumpărare pensie Gimail Gimail Bună ziua șanț pensionara cu pensie de 853 pot cumpăra 5 ani și dacă da ce șanse de pensie mai mare am (vezi toată discuția)
Legea pensiilor cu mamele cu 3 copii. Piticul74 Piticul74 Buna ziua. Soacra mea a fost casatorita mai mult de 15 ani avand 3 copii acestia sunt toti majori acum. Sotul ei a decedat din cauza unei boli iar ia sa ... (vezi toată discuția)