PROBATIUNE.Sa traiti am o problema,am de efectuat 120 ore in folosul comunitatii si deja au trecut 5 luni de la definitiva,acum 4 luni am sunat si am vb. cu o dna. consilier care a zis sa astept ca trebuie sa primeasca si ei hot. dar sa le trimit un email cu copie dupa C.I.si adresa si sa astept ca o sa primesc acasa scrisoare cind sa ma prezint.Eu am 9 luni cu suspendare si doi cu supraveghere,am inteles de la cineva ca trebuie sa fac orele astea in perioada de suspendare dar unde si cum,daca nu ma cheama?Ca daca trec cele 9 luni poate gasesc un judecator si i-mi da cu executare ca nu am vrut sa fac orele.Credeti ca daca merg la ei pot vorbi cu cineva acolo daca nu am scrisoare de la ei?
Serviciul de probațiune nu poate să pună in executare hotărârea decât din momentul in care o are fizic, știu, se așteaptă mult pentru redactări.
Vă recomanzi să depuneți la instanță care a pronunțat această hotărâre o cerere de urgentare a redactării și tot o dată o cerere de comunicare de îndată a hotărârii către Serviciul de probațiune de pe lângă tribunalul respectiv, în vederea executării muncii în folosul comunității.
Odată rămasă definitivă, hotărârea nu poate fi modificată de nici un judecător de la sine.
Transformarea modului de executare a pedepsei închisorii din cu suspendare în cu executare nu se poate face decât la cererea biroului de executare din cadrul tribunalului sau la cererea expresă serviciului de probațiune în cazul în care cu rea credință îndepliniți obligațiile stabilite de instanță prin acea hotărâre.
Serviciul de probațiune nu poate să pună in executare hotărârea decât din momentul in care o are fizic, știu, se așteaptă mult pentru redactări.
Vă recomand să depuneți la instanța care a pronunțat această hotărâre o cerere de urgentare a redactării și totodată o cerere de comunicare de îndată a hotărârii către Serviciul de probațiune de pe lângă tribunalul respectiv, în vederea executării muncii în folosul comunității.
Luați numere de înregistrare, ca să aveți dovezi.
Odată rămasă definitivă, hotărârea nu poate fi modificată de nici un judecător de la sine.
Transformarea modului de executare a pedepsei închisorii din cu suspendare în cu executare nu se poate face decât la cererea biroului de executare din cadrul tribunalului sau la cererea expresă serviciului de probațiune în cazul în care cu rea credință nu îndepliniți obligațiile stabilite de instanță prin acea hotărâre.
Multumesc de raspuns,dar am reusit sa iau legatura cu un consilier de la probatiune(foarte greu se raspunde la tel)si mi-a explicat ca acum urmeaza dosarele din octombrie anul trecut si o sa ma contacteze telefonic sau prin posta,si nu trebuie sa fac orele numai in perioada de suspendare se poate si dupa ,adica in cei doi ani de supraveghere,merge foarte greu ca nu au personal si au dosare multe.Oricum astept ca si asa nu pot pleca nicaieri in perioada asta de supraveghere,si e si pandemia asta..Va multumesc.
Munca in folosul comunității trebuie făcută în interiorul termenului de supraveghere.
Nu mai târziu, că după aceea e prea târziu....
Pentru reabilitare trebuie sa îndepliniți toate obligațiile (inclusiv cele civile) in interiorul acestui termen de 2 sau câți ani și... Cât v-a dat....
Mai vorbiți o data cu consilierul de probațiune.
Obțineți o dovadă scrisă a ceea ce v-am spus la telefon, în caz contrar riscați revocarea suspendării sub supraveghere...