avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reconstituirea dreptului de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reconstituirea dreptului de proprietate

Buna ziua!

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema:

In anul 1988 impreuna cu bunicul meu (bunica era decedata) am incheiat un contract de intretinere pentru acesta in care bunicul imi lasa casa, constructiile anexe si 250 mp de teren (inainte de data de 20 decembrie 1989 nu puteau fi lasat mai mult de 250 mp de teren). Precizez ca aceasta casa si constructiile anexe se afla pe un teren care are suprafata totala de 7000 mp (teren intravilan). In momentul incheierii contractului de intretinere cei 6750 mp se aflau la CAP. Cei 6750 mp reprezinta gradina si se afla in continuarea casei si constructiilor anexe. In afara de terenul intravilan acesta mai detinea 2,5 ha teren arabil (teren extravilan).
Bunicul a decedat in anul 1989 si acesta are doi fii mostenitori.
Avand in vedere cele de mai sus, va rog, sa imi spuneti cat teren imi revine mie (nepoata de fiu) in urma contractului de intretinere si cat teren le revine fiilor.
Multumesc anticipat pentru raspunsul prompt!
Ultima modificare: Joi, 1 Aprilie 2021
Mariana cristina nedelcu, utilizator
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 10:30, 1 Aprilie 2021
In urma incheierii contractului va revine terenul mentionat in contract, 250 mp. Si acolo e de vazut daca ati primit chiar dreptul de proprietate sau doar un drept de folosinta.
Ce puteti incerca sa faceti acum, in calitate de proprietar al locuintei, este sa cereti atribuirea in proprietate a terenului din jurul casei, de 6750 mp (sau 7000 mp in cazul in care ati primit doar folosinta celor 250 mp). Calea de urmat este solicitarea emiterii unui Ordin al Prefectului pentru acest teren.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire niculaen niculaen In anul 1987 a fost dezbatuta succesiunea dupa bunici, bunurile o casa 3 camre si terenul aferent casei de 250mp, ffind cedate prin renuntare de catre frati ... (vezi toată discuția)
probe in procesul civil: declaratie martor contra inscris oficial ori contra unor articole din legii si decrete din anii 1985-1991e cornaca cornaca Forta probanta a unei declaratii de martor in instanta civila care marturiseste in fata instantei civile altele decat cele scrise si consemnate intr-un act, ... (vezi toată discuția)
Aplicare legea 18/91 stregicu stregicu Buna ziua Dupa decesul mamei mele eu impreuna cu sora mea am actionat in judecata comisia locala pentru aplicarea legii 18/91 ca sa elibereze titlurilor de ... (vezi toată discuția)