avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Pentru a putea culege mostenirea bunicului ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Pentru a putea culege mostenirea bunicului meu(tatal ...

Buna ziua. Pentru a putea culege mostenirea bunicului meu(tatal mamei mele) am declarat la notar ca mama a acceptat tacit mostenirea dupa acesta.Problema este ca mama a decedat ulterior la 2 ani dupa bunic.In cazul in care apare un litigiu,cineva imi cere in instanta sa dovedesc acceptarea tacita a mostenirii de catre mama, cum pot dovedi acest lucru daca aceasta este decedata Deci cu alte cuvinte instanta poate cere,mostenitorilor unei persoane dovezi ale acceptarii tacite de catre aceasta a unei mosteniri la care era indreptatita ca fiica Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 1 Aprilie 2021
Stoica Toni, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 18:13, 1 Aprilie 2021
Păi sarcina probei revine reclamantului.
Cel care invoca faptul că mama dvs nu a facut acte de acceptare tacită, ar trebui să dovedească contrariul.
Dar fiind că sfera actelor cu valoare de acceptare tacită e destul de largă, nu va fi foarte greu da dovediți aceste acte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nedumerire cote succesiune Swamera Swamera Buna ziua, Am o nelamurire legata de reprezentarea succesorala. Daca un mostenitor alege sa vina prin reprezentare la o mostenire, va avea o cota-parte mai ... (vezi toată discuția)
Probleme cu mostenirea; oare mi-am pierdut drepturile? silentk6 silentk6 Buna ziua, am 21 de ani, sunt din Cta si am cateva intrebari cu privire la o mostenire. Mentionez ca nu am avut deloc bani de consultanta juridica, deci cu ... (vezi toată discuția)
Se mai poate ataca in instanta dupa 7 ani un act al casei? dia_katty dia_katty Buna ziua, Pe scurt povestea se rezuma la urmatoarele persoane : mama, bunicul si bunica ( decedata) si o sora vitrega dintr-o casatorie anterioara a ... (vezi toată discuția)