avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... ridicare suspendare avocat
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

ridicare suspendare avocat

Ce sanse ar fi daca s-ar face contestatie la UNBR impotriva unei decizii a unui barou prin care s-a hotarit ca avocatul X nu poate profesa pina nu obtine o hotarire definitiva.(trafic de influenta de judeca de 10 ani a intervenit si prescriptia) iar alt avocat din acelasi barou intr-o situatie similara nici macar nu a fost suspendat,profeseaza in continuare.Cred ca nici o sansa.Probabil ca baroul X se pronunta preferential referitor la cine profeseaza si la cine nu,desi situatiile sunt similare.Sunt sanse?
Cel mai recent răspuns: SABINA BB , utilizator 13:14, 5 Ianuarie 2010
Incercati si veti vedea. O sansa, cel putin teoretic si tot exista.
Pe de alta parte, UNBR este o organizatie profesionala ce poate, in formele prevazute prin statut si legea speciala de functionare sa stabileasca propriile norme referitoare la exercitarea profesiei. Spun aceasta deoarece, in principiu, prezumtia de nevinovatie opereaza pana la obtinerea unei hotarari definitive si irevocabile care sa stabileasca vinovatia si nu invers. Cu toate acestea, exista profesii reglementate de legi speciale care au prevederi diferite. In aceste situatii intra de ex., militarii, politistii dar si avocatii.
Referitor la modul unitar si echitabil de aplicare a unor sanctiuni in situatii identice, numai dvs. stiti situatia concreta si o puteti prezenta in cererea adresata conducerii UNBR.
Cel mai important ar fi insa, sa se evite orice situatie sau comportament care sa conduca la acest gen de invinuiri.
Va urez succes!
Voi incerca si aceasta "cale de atac" desi,in esenta am inteles totusi ca prevederile statutului si a legii avocatilor se aplica preferential de la un barou la altul.In consecinta,sanse nu sunt.Speta este interesanta sub aspectul partinitor al hotaririlor consiliului baroului.Doi avocati cercetati pt. trafic de influenta,unul se judeca de doi ani si profeseaza nici nu a fost suspendat,celalalt se judeca de 10 ani si de la data declasarii cercetarii penale a fost suspendat.Cind a auzit ca celalalt avocat profeseaza a facut cerere la barou pt. ridicarea suspendarii,pt. ca se creease precedentul .....si i-a fost refuzata ridicarea suspendarii..Nu au calitatea sa judece fondul problemei,fapta e fapta ca e pt. 25.000 euro(colegul care profeseaza) sau 100 lei pr. cel caruia i s-a refuzat ridicarea suspendarii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tipizat pentru împuterniciri avocațiale neconform Samulea Samulea Buna ziua! Am o intrebare care face referire direct la avocati de aceea sunt curios de ce raspunsuri voi primi. In statutul profesiei de avocat se face ... (vezi toată discuția)
Avocat in baroul bota nicolenicoleta_83 nicolenicoleta_83 Este legala practicarea avocaturii si reprezentarea in instanta ca avocat inscris in baroul Bota? (vezi toată discuția)
Definitivat consilier juridic Juridika Juridika Buna ziua. As dori sa stiu daca inscrierea unui consilier juridic in Uniune dupa 7 ani de vechime in sistemul privat, mai atrage dupa sine sustinerea ... (vezi toată discuția)