avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Buna ziua! Va rog , se poate depune plângere daca ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Buna ziua! Va rog , se poate depune plângere daca esti sicanat ...

Buna ziua!
Va rog , se poate depune plângere daca esti sicanat pe rețeaua de socializare Facebook? Cineva cunoscut (bănuiesc cine este) creează conturi false și contacteaza familia unor amici. Acelasi lucru mi se întâmplă și mie , fiind contactată de persoana cu fotografia asemănătoare unui membru al familiei prietene.
Va rog, cum pot soluționa (redacta) plângerea și unde o pot depune?
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 00:20, 5 Aprilie 2021
"Sicanat" insemnand ce: amenintare, santaj, defaimare?
Toate 3 la un loc : cere bani dintr o afacere la care nu a muncit si unde nu a contribuit cu bani, ma amenință că mă va denunța cum ca i aș fi scris din conturi diferite , ca fraudez , ma injura si multe alte invective.
Amenintarea cu denuntul nu este o fapta penala. Este dreptul lui legal sa faca plangere penala oricui vrea el.

Poate fi un nebun, poate fi un escroc, sau poate fi pur si simplu un pagubit care s-a inselat asupra identitatii faptasului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cyberbullying/hărțuire în cadrul mediului online. poate fi ... Cristina11Elena Cristina11Elena Cyberbullying/hărțuire în cadrul mediului online. Poate fi pedepsit prin intermediul codului penal? Așadar, după cum ati observat, am nevoie de ajutor cu ... (vezi toată discuția)
Este considerata amenintare sau santaj atunci cand cineva te acuza cu acuzati false ca ar fi fost violata? precious007 precious007 Buna seara Am nevoie de o informatie rapida daca se poate sa stiu cum sa procedez. Este considerata amenintare sau santaj atunci cand cineva te acuza cu ... (vezi toată discuția)
Frauda informatica ContSters327384 ContSters327384 Salut ! Acum 6 luni , mi s-a spart contul meu de facebook , din cate mi-am dat eu seama chiar de niste amici cu care ma certasem de curand acum 6 luni ! Mi ... (vezi toată discuția)