avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cyberbullying/hărțuire în cadrul mediului online. ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cyberbullying/hărțuire în cadrul mediului online. Poate fi ...

Cyberbullying/hărțuire în cadrul mediului online. Poate fi pedepsit prin intermediul codului penal?
Așadar, după cum ati observat, am nevoie de ajutor cu aceasta nedumerire. Poate ca mulți dintre voi sunteti conștienți de existenta termenului de "cyberbullying" și de etimologia sa, așadar nu are rost sa ma mai explic. Anul acesta, în cadrul unei întâmplări nefericite, am ajuns victima unui cyberbullying indelungat, dar nu numai eu. Au fost făcute diverse conturi, cu numele mamei mele, numele meu, injurii drept nicknames, in cadrul mai multor site-uri de socializare: Facebook, instagram, tiktok, tot ce era posibil. Aceasta persoana nu numai ca a adus injurii, amenințări, etc, dar a si făcut publice poze cu mine, in care ma amenința cu violul. Am depus dosar penal impotriva acestor conturi, neștiind cine se afla in spatele lor, deși avand o banuiala, avand in vedere faptul ca persoana care m-a amenințat acum câteva luni, avea nr. Înregistrat in unul dintre conturile dedicate hărțuirii mele online. Aceasta neaga vehement, iar politia nu pare sa ia vreo măsură. Sunt curioasa daca aceste fapte se pot încadra undeva in codul penal, la defaimare & calomnie sau in cadrul hărțuirii.. Și ce as putea face pentru ca acest dosar sa fie luat in considerare mult mai rapid, aceasta persoana scoate la iveala detalii false legate de viata mea personala,pe care le face publice si repet, nu sunt singura căreia ii face asta, iar unele dintre persoanele amenintate, au depus plângere de asemenea, însă nu par a fi luate in considerare.

Alte discuții în legătură

Buna ziua! va rog , se poate depune plângere daca esti sicanat ... Miha.H Miha.H Buna ziua! Va rog , se poate depune plângere daca esti sicanat pe rețeaua de socializare Facebook? Cineva cunoscut (bănuiesc cine este) creează conturi ... (vezi toată discuția)
Este considerata amenintare sau santaj atunci cand cineva te acuza cu acuzati false ca ar fi fost violata? precious007 precious007 Buna seara Am nevoie de o informatie rapida daca se poate sa stiu cum sa procedez. Este considerata amenintare sau santaj atunci cand cineva te acuza cu ... (vezi toată discuția)
Calomnia si defimarea; ce se poate imputa faptuitorului ? ToaderMihaelaCristina ToaderMihaelaCristina Buna ziua. Am fost hartuita timp de 7 zile de catre o persoana; pentru acestea exista dovezi si martori si a fost inaintat dosar penal de catre avocatul care ... (vezi toată discuția)