avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Calomnia si defimarea; ce se poate imputa ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Calomnia si defimarea; ce se poate imputa faptuitorului ?

Buna ziua. Am fost hartuita timp de 7 zile de catre o persoana; pentru acestea exista dovezi si martori si a fost inaintat dosar penal de catre avocatul care ma reprezinta As dori sa dau in judecata si civil acea persoana(martori, mesaj de amenintare, postari facebook) si pentru calomnie pentru ca in fapt agresoarea asta dorea. Care este pedeapsa prin lege pentru calomnie si defaimare? si care este procedura si ce se poate imputa prin lege?
Cel mai recent răspuns: ToaderMihaelaCristina , utilizator 15:21, 11 Decembrie 2018
Puteți solicita instanței civile ca acesta să vă plătască daune morale.
Nu există nicio “pedeapasă” întrucât defăimarea și calomina nu sunt incriminate penal, săvârșirea acestora nu-l ancorează pe autor în sfera ilicitului penal ci-l face pasibil de despăgubire pe calea unei acțiuni civile.
Ultima modificare: Marți, 11 Decembrie 2018
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
Multumesc foarte mult. Exista o limita a acestei valori?Ma refer la faptul ca doresc o suma considerabila: atat pentru mine cat si pentru avocatul meu.Suficient incat sa nu mai poata calomnia vreodata pe cineva. Inchisoare cu suspendare pentru hartuire este apa de ploaie din punctul meu de vedere. Mi se pare mult prea putin. Deasemenea timp de 7 zile desi m am prezentat la Politie nu s-a aplicat nici o amenda; absolut nimic, nici apelul 112 , pana cand avocatul care ma reprezinta nu a inaintat dosarul, nu s-a luat absolut nici o masura . Agentii de politie raspund in fata legii?Deoarece am ajuns chiar si pana in fata politiei urmarita si amenintata de acea persoana. Va pot spune ca asta se intampla in Romania, desi nu am crezut niciodata.
Calomnia ,insulta nu sunt fapte prevazute de legea penala av dvs trebuia sa va explice aceste aspecte.Daunele morale pot sa fie solicitate in orice cuantum de dvs oricum sumele acordate de catre instanta sunt mici de ordinul a cateva mii de lei sau maxim cateva mii de euro.Trebuie dovedit prejudiciul moral suferit de catre dvs sunt multe aspecte ce trebuiesc puse la punct.Plangerea penala dureaza ani pana sa fie solutionata asa ca trebuie sa va inarmati cu rabdare si nervi de otel
Ultima modificare: Marți, 11 Decembrie 2018
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Multumesc. Urmeaza sa ma intalnesc cu avocatul. Legea din Romania consider ca permite asfel de nedreptati. Avocatul m a anuntat ca poate dura ani. Eu sfatuiesc pe toata lumea sa mearga la avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marturie mincinoasa ContSters142651 ContSters142651 Luna trecuta am reclamat postarita de la mine din sat pt nerespectarea programului de lucru, comportament obraznic si amenintari.....Aceasta ca sa se razbune ... (vezi toată discuția)
Calomnie si test poligraf cml cml Calomnia este scoasa din codul penal? In ce conditii putem cere testul cu poligraful? Martorii ori faptuitorul nu pot refuza aceasta proba? (vezi toată discuția)
Am fost amenintat pe un grup de facebook, defaimat prin diverse ... oqqo oqqo Am fost amenintat pe un grup de facebook, defaimat prin diverse glume mistouri etc, am fost doar adaugat strict pentru treaba asta de catre un politist si un ... (vezi toată discuția)