avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, Am o nelamurire privind diurna externa. As ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, Am o nelamurire privind diurna externa. As dori sa ...

Buna ziua,

Am o nelamurire privind diurna externa. As dori sa stiu daca in continuare, suma platita sub forma de diurna, pentru perioada ce depaseste 120 de zile in 12 luni, este impozabila.

Pe internet am gasit informatii contradictorii.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 15:05, 1 Decembrie 2021
Indemnizatiile si orice alte sume de aceeasi natura, primite de salariati, potrivit legii, pe perioada delegarii/detasarii, dupa caz, in alta localitate, in tara si in strainatate, in interesul serviciului nu sunt impozabile, in urmatoarele limite:
(a) in tara, de 2,5 ori nivelul legal stabilit pentru indemnizatie, prin hotarare a Guvernului pentru personalul autoritatilor si institutiilor publice.
...extras Cod FISCAL -
Multumesc pentru raspuns, insa intrebarea mea nu este legata de plafonul sumei, ci de perioada pe care diurna este oferita. In plus, sunt interesat de legea privind diurna externa (pentru delegare in UE).
Ultima modificare: Vineri, 2 Aprilie 2021
Andres12, utilizator
Buna ziua
Daca activitatea desfasurata in afara tarii va depasi 6 luni (nu 120 zile), de regula impozitul pe salariu se va plati in tara in care salariatul isi desfasoara activitatea. Totusi Romania a incheiat conventii privind evitarea dublei impuneri cu multe state, deci e de preferat sa va adresati ANAF-ului pentru a vedea ce legislatie vi se aplica.
Pentru contributiile sociale trebuie sa solicitati formularul A1 de la CNPP. Contributiile se platesc in tara.
Mai mute gasiti aici [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diurna externa maxima deductibila in 2014 anne67 anne67 Care este diurna externa maxima deductibila de catre o societate comerciala cu capital integral privat, pentru deplasari in USA- valabila pe anul 2014 ? (vezi toată discuția)
Impozitarea diurnei og 8/2013 22.08.2009 22.08.2009 va rog a ma ajuta la urmatoarea intrebare : Cf. OG 8/20013 de la 01.02.2013 \\"g) indemnizaţiile primite pe perioada delegării şi detaşării ... (vezi toată discuția)
Diurna acordata pentru weekend Lizuca12 Lizuca12 Buna ziua, Spuneti-mi va rog daca angajatul pleaca de joi pana marti in delgeatie sambata si duminica nu lucreaza dar este in delegatie pot sa ii dau diurna ... (vezi toată discuția)