avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Sanctionare obligatii in confomitate cu un act ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Sanctionare obligatii in confomitate cu un act normativ abrogat

In situatia in care avem un act normativ care instituie niste obligatii si care a fost abrogat in mod total si explicit printr-un alt act normativ , care a instituit niste obligatii mai reduse , poti sa fi tras la raspundere pentru faptul ca in perioada de dinainte de abrogare tu nu ai indeplinit obligatiile mai stricte din actul acum abrogat ?
In mod clar , pana in anul X aveai niste obligatii , incepand cu anul Y s-a abrogat si s-au instituit alte obligatii . Poate sa vina o autoritate in anul Y si sa te sanctioneze pentru faptul ca nu ai indeplinit in anul X obligatiile din actul abrogat?
Am vazut ca exista un principiu al legii contravenționale mai favorabile, dar asta pare sa se refere la situatia in care sanctiunea este mai mica si nu neaparat la faptul ca norma juridica a fost inlocuita de una mai favorabila...

Alte discuții în legătură

penalizare compania de autostrazi executare slx slx buna ziua, am primit un plic de la tribunal in legatura cu executare silita pentru neplata tarifului de penalizare pt rovinieta, situatia descrisa si ... (vezi toată discuția)
Executara silita de catre cnadnr pentru o amenda din 2011 markustafful markustafful Buna ziua,astazi am primit in cutia postala un plic de la BIROUL EXECUTORULUI JUDECATORESC............... In temeiul dispozitiilor prevazute de art 667 cod ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru proiectoare otto2007 otto2007 Buna seara, Mi s-a ars un bec la farul din dreapta, mergand noaptea pe un drum national plin de gropi am aprins proiectoarele. M-a oprit echipajul, mi-a dat ... (vezi toată discuția)