avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Calculul salariului unui angajat
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Calculul salariului unui angajat

Cu respect! 1. Va rog să-mi spuneti dacă un angajat cu contract de munca depășește coantumul celor 5 salarii medii pe tara,contribuția de asigurări sociale se plafoneaza la nivelul celor 5 salarii,sa nu? Ma refer la anul 2021. 2. Impozitul pe venit se calculează după scăderea taxelor sociale? Mulțumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Aprilie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Bolohan cristi , utilizator 11:25, 6 Aprilie 2021
1. Da.
2. Doar contributia de asigurari sociale (CAS) este deductibila la calculul impozitului iar nu si contributia de asigurari sociale de sanatate (CASS).
Mulțumesc pentru lămuriri. Va rog mult dacă puteți să-mi dați prevederea actuala(Paragraful cu articolul care reglementează aceasta situație).Plafonare CAS pe anul 2021. Menționez ca,Contabilul pe care eu îl am îmi spune ca nu mai exista plafon pentru calculul începând cu anul 2017,datorită unei Oug emisă feministele Grindeanu. Mulțumesc pentru ajutorul dat,și amabilitatea Dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul salarial ianuarie 2017 larisalaly larisalaly Buna ziua, Pentru calculul salarial din IANUARIE 2017, pentru plafonarea CASS, se foloseste salariul mediu brut de 2681 lei sau 3131 lei? ... (vezi toată discuția)
Plafon baza de calcul cass dia_8 dia_8 Va rog sa ma lamuriti daca la PFA cu activitate independenta se mai plafoneaza baza de calcul lunara pentru CASS la 5 salarii medii brute, asa cum specifica ... (vezi toată discuția)
Sanatate pentru veniturile din chirii obtinute de persoane fizice in 2016 vasilemb vasilemb Inchiriez o hala la o societata comerciala si vreau sa stiu ce impozite sunt obligat sa platesc. Am inteles corect ca trebuie sa achit 16% din venitul NET ... (vezi toată discuția)