avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Plafon baza de calcul CASS
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Plafon baza de calcul CASS

Va rog sa ma lamuriti daca la PFA cu activitate independenta se mai plafoneaza baza de calcul lunara pentru CASS la 5 salarii medii brute, asa cum specifica OUG 58/2010? Pentru CAS am inteles ca s-a modificat conform Legii 263/2010, dar pt. CASS nu mi-e clar daca plafonul mai sus mentionat mai e valabil.

Va multumesc mult pentru clarificari.
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 10:54, 18 Ianuarie 2011
OUG nr. 58/2010 nu reglementeaza contributia de sanatate ci contributia de asigurari pt pensie si ccontributia pt somaj pe perioada 01.07-10.09.2010.
Multumesc mult pt. precizare.
Totusi, la CASS exista plafon sau se platesc 5,5% la tot venitul net?
Nu exista plafon.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare medicalã pfa eugen_r2 eugen_r2 Bună ziua, Sunt angajat cu contract de muncă la stat, deci plătesc deja asigurare de sănatate. Din ce am citit pe net, înţeleg că dacă aş ... (vezi toată discuția)
Asigurari sanatate si somaj ciuca dumitru ciuca dumitru sunt salariat si platesc CAS conform legilor in vigoare.Din anul 2005 am venituri suplimentare exercitand activitate de expert,pentru care platesc la ANAF ... (vezi toată discuția)
Cas si somaj dupa noua oug mariana calin mariana calin Pentru PFA independent cu carte de munca si implicit taxe platite (CAS, CASS, somaj) in alta parte, ce trebuie sa fac avand in vedere noua OUG 58? Se depun ... (vezi toată discuția)