avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 270 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... asigurari sanatate si somaj
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

asigurari sanatate si somaj

sunt salariat si platesc CAS conform legilor in vigoare.Din anul 2005 am venituri suplimentare exercitand activitate de expert,pentru care platesc la ANAF impozit.Intrebarea mea este:trebuie sa platesc asigurari de sanatate si somaj pentru activitatea suplimentara?
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 20:11, 16 Septembrie 2010
Incepand cu data intrarii in vigoare a OUG 82/2010 publicata la 10 sep 2010, veniturile dvs. din activitati independente (activitate de expert) se vor impozita dupa cum urmeaza:
- 16% impozit pe venitul net;
- 5,5 % fondul de sanatate, cota aplicata la venitul net (chiar daca sunteti si salariat, vezi art.257 L95/2006).
Nu datorati contributii individuale la fondul de pensii si la fondul de somaj.
Pe perioada 01.07-10.09.2010, ca PFA se plateste CAS si contributie somaj, bazele de calcul fiind venitul net realizat.
Ultima modificare: Joi, 16 Septembrie 2010
George David, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai platesc contributii la somaj, pensie? nikuteau nikuteau Sunt PFA cod 7112 Activitati de inginerie si consultanta tehnica legate de acestea. Este primul meu an ca PFA. Sunt si angajat cu carte de munca 2 ore la o ... (vezi toată discuția)
Contributii pfa noi? ariadna661 ariadna661 Buna seara. Am tot citit raspunsurile date in forum vis-a-vis de contributiile PFA si sincera sa fiu sunt in ceata. Unele raspunsuri se refera la venituri ... (vezi toată discuția)
Contributii intreprindere individuala florentinadaniela florentinadaniela Buna ziua, Detin o intreprindere individuala, dar sunt angajata in alta parte cu carte de munca. As dori sa stiu ce contributii trebuie sa platesc si % din ... (vezi toată discuția)