avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Spart conducta de caldura in casa mea ,avand centrala ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Spart conducta de caldura in casa mea ,avand centrala proprie ! Cine suporta pagubele tinand cont ca stau la etajul 3 si inundatia sa propagat pana la parter ! Va multumesc frumos !

Sa sparta conducta de caldura in locuinta mea ce circula agentul termic pentru cei care nu au centrala proprie ,eu avand centrala proprie ! Cine suporta pagubele tinand cont ca stau la etajul 3 si inundatia sa propagat pana la parterul blocului ,avand discutii ca ma vor actiona in judecata pt distrugere gen (parchet ,etc ) ! Va multumesc frumos !
Ultima modificare: Duminică, 4 Aprilie 2021
codrutz2007, utilizator
Cel mai recent răspuns: codrutz2007 , utilizator 08:59, 26 Aprilie 2021
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fiecare isi suporta pagubele din locuinta, pentru ca teava din apartamentul dvs.face parte din coloana parte comuna de distributie. Daca ar fi fost vorba de a inlocui acea coloana, conform legii s-ar fi impartit cheltuielile la toti cei care sunt alimentati din ea, inclusiv dvs., chiar daca ati renuntat la ea (conform art. 75) :
"(4)Niciun proprietar din condominiu nu este exceptat de la obligatia de a contribui la plata cheltuielilor comune, ca urmare a renuntarii la folosirea unei parti din proprietatea comuna.
[ link extern ]
Mulțumesc frumos pentru răspuns dar nu este răspunzătoare asociația sau termoficarea fiindcă trec conductele prin casa mea cu toate ca plătim cota parte la aceste conducte pt agentul termic! Dar intreb de pagube cine e bun de plata eu fiind la etajul 3 si agentul sa deversat pana la parter,. Cine plătește ca sunt acuzat de cei de la etajele inferioare ca sunt bun de plata. Mulțumesc inca odată.
Ultima modificare: Duminică, 4 Aprilie 2021
codrutz2007, utilizator
Țeava de termoficare "verticala" face parte din instalația comună a blocului si asociatia este responsabilă de reparatia ei/ prejudiciul produs (toți proprietarii care sunt conectați la acel tronson).
Ultima modificare: Luni, 5 Aprilie 2021
Danielcc, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fiind vorba despre deficienta la partea comuna instalatie,legal asociatia d eproprietari este responsabila pentru administrarea si asigurarea starii tehnice a partii comune
Fiind vorba despre parte comuna instalatie ,responsabilitatea apartine exlusiv asociatiei de proprietari dv nu aveti obligatii decat sa nu interveniti asupra partii comune
Va mulțumesc frumos,! O zi bună!

Alte discuții în legătură

Buna ziua, in cazul unui apartament, nelocuit (aflat la etj 3), ... GabM GabM Buna ziua, In cazul unui apartament, nelocuit (aflat la etj 3), neasigurat, dar inundat grav din cauza infundarii instalatiei de scurgere/canalizarii de la ... (vezi toată discuția)
Conducta apa rece-proprietate comuna elena_1234 elena_1234 Buna seara, Spuneti-mi daca conducta de apa rece de la bucatarie este proprietate comuna. Presedintele asociatiei spune ca nu si ca trebuie sa suportam ... (vezi toată discuția)
Inundatie- cauză: conductă comuna termoficare Irina B. Irina B. Buna ziua! În urma instalării unei CT, conductei de termoficare comună (cea verticala ce trece prin fiecare apartament) i-a fost pus un dop deoarece nu mai ... (vezi toată discuția)