avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inundatie- cauză: conductă comuna termoficare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inundatie- cauză: conductă comuna termoficare

Buna ziua!
În urma instalării unei CT, conductei de termoficare comună (cea verticala ce trece prin fiecare apartament) i-a fost pus un dop deoarece nu mai era necesară alimentarea cu agent termic. Cand s-au efectuat probele la rece in vederea alimentarii cu energie termică, dopurile (bucatarie+dormitor) au sărit si întregul apartament a fost inundat. Având asigurare, am fost despagubita insa asiguratorul nu vor despagubi si vecinul de sub deoarece consideră că este de îndatorirea asociației de locatari sa o faca deoarece aceasta ar fi trebuit, ca atunci cand am anuntat ca instalez centrala, sa vina si sa înlocuiască țeava ce trece prin apartamentul meu cu una care sa nu aiba niciun capăt in apartamentul meu.
Exista un temei legal care sa sustina teoria asiguratorului? Cine ar trebui sa despagubeasca vecinul de sub apartamentul meu?
Va multumesc,
Irina B.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:53, 22 Octombrie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Concret culpa apartine aceluia care a intervenit asupra instalatiei parte comuna respectiv meseriasului
Cum relatiile in asociatia de proprietari este asociatie -proprietar responsabil principal este proprietarul
Intradevar este instalatie parte comuna dar interventia a fost executata la cererea proprietarului iar prejudiciul a fost generat de defectoasa prestatie a meseriasului
Asociatia de proprietari nu poate fi implicata deoarece nu a dispus interventia asupra instalatiei parte comuna
Asociatia de proprietari nu are obligatia sa inlocuiasca instalatia parte comuna in cazul debransarii de la sistemul centralizat
Legal dv va revine obligatia sa despagubiti proprietarii ai caror apartamnete au suferit pagube urmare inundatiei
Daca considerati util si necesar va puteti recupera contravaloare prejudiciu direct de la persoana care a intervenit asupra instalatiei care a montat defectos dopurile pe instalatie
Ultima modificare: Luni, 22 Octombrie 2018
ynocentta, utilizator
Imi este ceva neclar... am asigurare completă... însă asiguratorul spune ca nu este vina mea ci a asociatiei..dacă ar fi fost vina mea, ar fi trebuit sa despagubeasca el locatarul de sub apartamentul meu...
Oare asupra asiguratorului trebuie sa ma îndrept? Asa rezultă din concluzia Dvs.?
Mulțumesc pentru raspuns!

ynocentta a scris:

Concret culpa apartine aceluia care a intervenit asupra instalatiei parte comuna respectiv meseriasului
Cum relatiile in asociatia de proprietari este asociatie -proprietar responsabil principal este proprietarul
Intradevar este instalatie parte comuna dar interventia a fost executata la cererea proprietarului iar prejudiciul a fost generat de defectoasa prestatie a meseriasului
Asociatia de proprietari nu poate fi implicata deoarece nu a dispus interventia asupra instalatiei parte comuna
Asociatia de proprietari nu are obligatia sa inlocuiasca instalatia parte comuna in cazul debransarii de la sistemul centralizat
Legal dv va revine obligatia sa despagubiti proprietarii ai caror apartamnete au suferit pagube urmare inundatiei
Daca considerati util si necesar va puteti recupera contravaloare prejudiciu direct de la persoana care a intervenit asupra instalatiei care a montat defectos dopurile pe instalatie

Depinde ce asigurare aveți, dacă trebuie sa despăgubească și răspunderea dvs. pentru pagube aduse terților, atunci el e vinovatul, dacă nu, sunteți bună de plata. Asociația n-are nici o vina.
Ultima modificare: Luni, 22 Octombrie 2018
latka, utilizator
Nu are cum sa fie implicata culpa asociatiei in conditiile in care aceasta nu este responsabila pentru interventie
dv ca proprietar care ati inteles sa renuntati la utilitati in sistem centralizat ati apelat la serviciile unui meserrias,ati convenit achitarea pretentiilor solicitate de catre acesta,in final dovedindu-se ca lucrarea a cedat
Unde vedeti responsabilitatea asociatiei de proprietari ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatia de proprietari - cheltuieli ale asociatiei Eugen-Sterian Bercea Eugen-Sterian Bercea Buna ziua, la asociatia noastra de proprietari, s-a infundat o teava de scurgere care a produs inundarea unui apartament! Proprietarul apartamentului solicita ... (vezi toată discuția)
Lucrari de reparatii kilimanjaro kilimanjaro Saptaman trecuta am avut o problema cu scurgerea de la bucatarie..si am chemat meseriasi..Au constatat ca e coloana infundata au bagat soparla si rezolvat. ... (vezi toată discuția)
Inundatie... a cui e vina? AKAPTK AKAPTK In urma instalarii unor calorifere noi, am vrut sa le testam. Am anuntat vecinii, am intrebat administratorul daca exista lucrari pe scara(ni s-a spus ca nu) ... (vezi toată discuția)